1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuun kunnat pohtivat anonyymin rekrytoinnin mahdollisuuksia - Hyrynsalmen kunnanjohtaja: "Rekrytoinnissa ei pärstäkerroin ratkaise"

Työnhaun nimettömyys nähdään Kainuun kunnissa positiivisena tasa-arvoisuuden edistämisenä.

Rekrytointi ja työnhaku
"Tule meille töihin" -tekstillä oleva post-it lappu henkilön kädessä.
Vaikka anonyymi rekrytointi ei ole laajemmalti käytössä, Kainuun kunnista vakuutetaan, että myös nykymallilla vain pätevyys ratkaisee. Kuvituskuva.Eleni Paspatis / Yle

Kajaani kokeilee parhaillaan anonyymia rekrytointia. Muissa Kainuun kunnissa anonyymia rekrytointia ei ole vielä kokeiltu, mutta esimerkiksi Hyrynsalmella mahdollisuudesta on ollut keskustelua.

– Tämä on kiinnostava asia, ja se on ollut esillä johtoryhmässä. Parasta anonymiteetissä on se, että ainakaan silloin rekrytoinnissa ei pärstäkerroin ratkaise, Hyrynsalmen kunnanjohtaja Heimo Keränen sanoo.

Kainuun kuntien rekrytointi on ollut viime vuosina säästösyistä hyvin pientä, minkä takia isompia linjauksia ei ole tehty. Työnhaun nimettömyys nähdään kunnissa kuitenkin positiivisena tasa-arvoisuuden edistämisenä.

– Tämä on hyvä uusi mahdollisuus, joka lisää yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja vähentää syrjintää, Ristijärven kunnanjohtaja Petteri Seppänen sanoo.

Kunnan - ja kaupunginjohtajat kertoivat Ylelle seuraavansa muiden tahojen kokemuksia mielenkiinnolla.

– Olemme kiinnostuneita kuulemaan, millaisia kokemuksia muilla työnantajilla on asiasta, Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen sanoo.

Vaikka anonyymi rekrytointi ei ole vielä laajemmalti käytössä, kunnanjohtajat vakuuttavat, että myös nykymallilla vain pätevyys ratkaisee.

– Tietenkin teemme rekrytoinneissamme selväksi, oli kyseessä perinteinen tai anonyymi rekrytointi, että jokainen on samalla viivalla. Syrjintää emme hyväksy missään tilanteessa, Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi