1. yle.fi
  2. Uutiset

Rekrytointitapahtumat pitävät pintansa – kasvokkain tapaamista pidetään tärkeämpänä kuin nettihakemusta

Esimerkiksi Soteduuni-tapahtumassa Kajaanissa työntekijöitä hakivat niin julkisen kuin yksityisen puolen toimijat.

rekrytointi
Ihmiset keskustelemassa rekrytointitapahtumassa.
Kajaanissa järjestetyssä Soteduuni-tapahtumassa kohtasivat niin työntekijät kuin työnantajatkin.Jarmo Nuotio / Yle

Rekrytointitapahtumat pitävät pintansa työntekijän ja työnantajan kohtaamisessa. Tapahtumissa työnantajilla ja työnhakijoilla on mahdollisuus tavata toisensa ja katsastaa samalla myös kilpailevien tarjontaa.

Tapoja tarjota ja hakea työtä on monia, mutta kasvokkain tapaamista pidettiin tärkeänä esimerkiksi Soteduuni-tapahtumassa Kajaanissa.

– Täällä pystyy saamaan yhteyden työelämään ja rekryämään itseänsä suoraan työnantajille, jolloin ei tarvitse välttämättä laittaa netissä hakemusta. Kasvotusten saa luotua yhteyden helpommin, sanoo sairaanhoitajaopiskelija Niina Rautiainen Kajaanista.

Rekrytointitapahtumassa rinta rinnan työntekijöitä kalastelevat niin julkiset kuin yksityiset toimijat. Kainuun soten rekrytoija Heidi Järvelä vakuuttaa, että molemmat mahtuvat samaan tapahtumaan hyvin.

– Jokainen tekee parhaansa, jotta saadaan työntekijöitä. Pieni kisa on aina käynnissä, mutta se on tervettä, Järvelä naurahtaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi