1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Teneriffalla karanteenissa olevat pietarsaarelaiset herätettiin mittaamaan kuumetta kolmelta yöllä, uima-altaalla ollaan hanskat kädessä

Kasvomaskien käyttö hotellissa on lisääntynyt, Peter Furun mukaan lähes kaikki käyttävät niitä.

Koronavirus on tyhjentänyt uima-allasalueet Teneriffalla. Kuva: AFP

Teneriffalla karanteenissa olevan hotellin asukkaiden on jatkossa mitattava kuume kahdesti päivässä. Pietarsaarelaiset Peter Furu ja Leena Smeds-Furu heräsivät uuteen käytäntöön keskiviikon vastaisena yönä.

– Aikainen oli herätys, kolmelta yöllä tultiin koputtamaan oveen ja mittaamaan kuumetta. Se oli erikoinen herätys, sanoo Furu.

Pariskunta sai ensikäynnin jälkeen oman kuumemittarin, jolla kuume pitää mitata kahdesti päivässä ja kirjata lukemat ylös. Hotellissa on todettu toistaiseksi neljä koronavirustartuntaa.

Tiedotus on yhä kehnoa, mitään uutta tietoa ei ole annettu.

– Aina kun kysyy jotain, sanotaan, että en tiedä.

Lena Smeds-Furu ja Peter Furu ovat eristyksissä teneriffalaisessa hotellissa, jossa on todettu neljä koronavirustartuntaa. Kuva: Peter Furu

Maskien käyttö lisääntynyt

Tiistaina pariskunta ohjattiin huoneeseen kello 16 ja ruokapaketti tuotiin huoneeseen kello 23. Keskiviikkoaamuna aamupala tuotiin pussissa, ja se koostui kuivasta sämpylästä, parista keksistä ja mehusta.

– Eipä se hääppöinen aamiainen ollut, mutta parempi kuin ei mitään, sanoo Peter Furu.

Yöllä asukkaille sanottiin, että heidän on parempi pysyä sisällä. Pariskunta vietti keskiviikkona kuitenkin aikaa allasalueella, missä oli muitakin turisteja. Tosin hotellin kokoon nähden altailla oli todella rauhallista.

Maskien käyttö on lisääntynyt, arviolta 90 prosentilla on maskit ja jopa hanskat. Niin myös Teneriffalla toistakymmentä kertaa matkailleella Peter Furulla uima-altaalla.

– Se on ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen kerta!

Karanteenissa eletään päivä kerrallaan, sillä tekemistä ei juuri ole.

– Jos ei muuta, niin istutaan ja katsellaan seuraavaa lomaa.

Lomakohde ei ole vielä tiedossa; Teneriffa se ei todennäköisesti ole. Mutta eihän salama kahdesti samaan paikkaan iske?

– Niinhän ne väittävät. Mutta nyt tuntuu, että iskee, kun oli ensin tuo hiekkamyrsky ja nyt tuli tämä... En tiedä, pitääkö tuo sanonta enää paikkansa!

LUE MYÖS:

Ylen toimittaja Teneriffalla: pääsy karanteenihotellille täysin estetty, paniikin lietsontaa varotaan

Suomalaisia eristyksissä Teneriffalla: Lääkärintarkastuksen odottelua ja sosiaalisen median kautta viestittelyä sukulaisille

Uskaltaako ulkomaille lähteä? Korvaako vakuutus, jos joudut karanteeniin? Kysyimme 14 kysymystä koronaviruksesta asiantuntijalta

Lue tästä kaikki tuoreimmat tiedot koronaviruksesta