Rovaniemi valmistautuu aloittamaan kesän katutyöt jo keväällä

Kaupunki toivoo urakkatarjouksia jättäviltä yrityksiltä, että ne alkaisivat työt mahdollisimman aikaisin keväällä

Rovaniemi
Työntekijöitä syvässä montussa
Rovaniemen kaupunki on varannut vanhojen katujen peruskorjaukseen ja uusien rakentamiseen rahaa lähes yhdeksän miljoonaa euroa. Lukuun sisältyy myös puisto- ja vihertöitä sekä katuvalaistuksesta aiheutuvia kuluja. Arkistokuva.Yle / Leo Gammals

RovaniemiRovaniemen kaupunki on pyytänyt tarjouksia urakasta, joka sisältää kaupungin ydinkeskustassa Ruokasenkadulla kadun ja vesihuollon peruskorjauksen sekä Ruokasenpuiston peruskorjauksen. Urakan arvo on todennäköisesti yli puoli miljoonaa euroa.

Kaupunki toivoo, että työt aloitettaisiin mahdollisimman aikaisin keväällä.

Toinen kiireinen tarjouspyyntö katutyöurakasta koskee ydinkeskustan länsipuolella sijaitsevan Santamäen aluetta. Siellä pyydetään tarjouksia Ruokolammentien kadun ja vesihuollon peruskorjauksesta sekä Santamäentien viimeistely- ja vihertöistä.

Tässäkin tapauksessa kaupungin elinvoimalautakunta arvioi, että urakkaan kuluu yli puoli miljoonaa euroa, ja se toivoo töiden alkavan mahdollisimman nopeasti.

Rovaniemen kaupunki on varannut tämän vuoden talousarviossaan vanhojen katujen peruskorjaukseen ja uusien rakentamiseen rahaa yhteensä lähes yhdeksän miljoonaa euroa. Lukuun sisältyy myös puisto- ja vihertöitä sekä katuvalaistuksesta aiheutuvia kuluja.

Iso osa töistä toteutetaan yhteistössä Napapiirin Vesi Oy:n kanssa, jotta katujen alla kulkevat vesijohdot ja viemäriputket voidaan uusia samalla kertaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).