Hyppää sisältöön

Hallitus sai tiedon tuoreimmasta koronavirustartunnasta kokoukseensa – Pääministeri Marin: "Haluamme varmistaa, että ihmisillä on oikeaa tietoa"

Hallitus pitää huomenna tiedotustilaisuuden klo 13.30.

 Pääministeri Sanna Marin puhui medialle ennen hallituksen korona-aiheista kokousta eduskunnassa keskiviikkona.
Hallitus kokoontuu tänään pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla pohtimaan, miten Suomi on varautunut koronaviruksen leviämiseen. Kuvaa klikkaamalla voit katsoa suorana, mitä ministerit sanoivat kokouksen jälkeen.

Hallitus päätti tänään puoli kuuden jälkeen eduskunnassa kokouksensa, jossa se käsitteli ajankohtaista koronavirustilannetta.

– Hallituksella on tieto siitä, että Hus pitää klo 18.30 tänään tiedotustilaisuuden, jossa he kertovat sairaanhoitopiirin alueella todetusta tautitapauksesta, pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi tiedotusvälineiden edustajille.

Marinin mukaan hallitus on päättänyt perustaa valtioneuvoston kanslian alaisuuteen koordinaatioryhmän, jonka työskentelyyn osallistuvat keskeisten ministeriöiden kansliapäälliköt sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntija.

– On tärkeää, että tässä tilanteessa meillä on yhdessä paikassa koordinaatio liittyen kaikkien ministeriöiden toimintaan. Kokouksia on toki järjestetty aiemminkin, mutta koordinaatiota on vielä tarpeen vahvistaa.

Pääministerin mukaan hallituksella ei ole tällä hetkellä sellaista tietoa, että koronavirustilanne olisi erityisen vakava juuri Suomessa.

– Mutta tietysti varaudumme kaikkiin skenaarioihin ja suhtaudumme asioihin vakavasti.

Koronavirustilannetta käsitellään huomenna laajasti eduskunnassa

Tämänpäiväisessä kokouksessaan hallitus sai tilannekuvan siitä, miten ministeriöt ja muut viranomaiset ovat varautuneet koronavirustilanteeseen.

Ministereiden lisäksi kokoukseen osallistui useita virkamiehiä eri hallinnonaloilta.

– Varautumista on tehty jo tammikuusta lähtien erityisesti sosiaali- ja terveysministeriössä sekä THL:ssä, mutta myös muissa ministeriöissä, pääministeri Marin sanoi.

Huomenna tilanteen käsittely jatkuu eduskunnassa. Hallitus kertaa aamupäivällä eduskuntaryhmien kanssa varautumistaan sekä ajankohtaista tilannetta. Klo 13.30 pääministeri Marin, valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.), sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertovat aiheesta tarkemmin tiedotustilaisuudessa medialle.

– Annamme myös eduskunnalle pääministerin ilmoituksen, jotta voimme varmistaa, että ihmisillä on ajantasaista ja oikeaa tietoa, ja että voimme hälventää ihmisten huolia.

Pääministerin ilmoitus käsitellään huomenna eduskunnassa kyselytunnin jälkeen eli noin klo 17.

Lue lisää:

.
.