Kemi haastaa arkkitehtiopiskelijat suunnittelemaan kaupungin keskustalle uutta ilmettä

Ideakilpailulla haetaan toiminnallisia ratkaisuja Täiköntorin alueelle ja rautatieaseman ympäristöön.

kaupunkisuunnittelu
Täikön tori helmikuussa 2020
Täiköntorin alueella ja ympäristössä pitäisi yhdistää terveydenhuollon palvelut, päivittäistavarakaupat ja asuminen toimivaksi kokonaisuudeksi.Juuso Stoor / Yle

Kemin kaupunki järjestää arkkitehtiopiskelijoille suunnatun ideakilpailun Kemin keskustan kehittämiseksi.

Tuoreita konkreettisia ideoita ja ratkaisuja kaivataan erityisesti Täiköntorin ja rautatieaseman alueen kaupunkikuvaan ja -rakenteeseen.

Kilpailun keskiössä on yhdistää toiminnallisesti terveydenhuollon palvelut, päivittäistavarakaupat ja moderni asuminen toriympäristöön sekä saada myös rautatieaseman alue palvelemaan Kemin käyntikorttina.

Täiköntorin reunalla sijaitsevaan kiinteistöön tehdään parhaillaan remonttia ja entisestä liikekiinteistöstä tulee kaupungin uusi terveyskeskus ensi syksynä.

Suunnittelualueen palveluissa on mukana myös matkailu.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että suunnittelualueella voimassa olevat asemakaavat eivät sido kilpailuehdotusten tekemistä, sillä kilpailuehdotuksia voidaan käyttää myös alueen asemakaavamuutoksen pohjana.

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton SAFA:n kanssa. Kilpailutöiden palautus tapahtuu kesäkuussa ja parhaat ehdotukset valitaan kuun lopussa.

Kilpailijoilla on mahdollisuus pyytää palkintolautakunnalta kilpailuohjelmaa koskevia selvityksiä ja lisätietoja huhtikuun alkuun asti, jonka jälkeen kilpailuehdotukset toimitetaan palkintolautakunnan nähtäväksi.