1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hakkuut

Aktiivit keskeyttivät Hietasaaren hakkuut hetkeksi, mutta Oulun kaupunki pääsi jatkamaan töitä ja aikoo viimeistellä urakan tällä viikolla

Hietasaari-liikkeen aktiivit keskeyttivät keskiviikkona alkaneet hakkuut menemällä metsäkoneen turva-alueelle.

Hakkuita vastustavan Hietasaari-liikkeen aktiivit pysäyttivät metsäkoneen työt hetkellisesti keskiviikkona. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun Hietasaaren hakkuita vastustavan Hietasaari-liikkeen aktiivit keskeyttivät kaupungin metsähakkuut puolen päivän aikaan.

Metsää puolustavat ja kaupungin Hietasaarta koskevia suunnitelmia vastustavat kuntalaiset estivät läsnäolollaan hakkuut alueella, jolle kaupunki suunnittelee siirtolapuutarha- ja palstaviljelualuetta.

Hietasaari-liikkeen mukaan hakkuut vähentäisivät yhtenäisen metsän määrää, mikä heikentäisi alueen luontoarvoja. Hietasaari-aktiivi Kirsi Eskelisen mukaan asukkaiden ja kaupunkilaisten kantoja ei ole otettu valmistelussa huomioon.

– Tämä on viimeinen keino, jota kukaan ei tietenkään toivo, mutta meillä ei ole muuta mahdollisuutta. Toivottavasti kaupunki ottaisi nyt aikalisän, ja tästä voitaisiin viimein keskustella meidän kuntalaisten kanssa.

Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä hakkuita jatkettiin poliisin käytyä alueella ja aktiivien poistuttua työmaalta. Paikalla itsekin ollut kaupungin metsätalousinsinööri Antti Käpylä muistuttaa, että kyseessä ovat kaavan ja lainmukaiset hakkuut.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi viime joulukuussa Oulun Nallikarin sekä Hietasaaren palstaviljelyalueen kaavaa koskevan valituslupahakemuksen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)