Helsinki-Vantaalla ulosmarssi – merkittäviä vaikutuksia lentoliikenteeseen

Useimmat lähtevät lennot ovat olleet iltapäivällä myöhässä.

Kotimaa
Lentokoneita Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Maahuolintayhtiö Swissportin kuormaajien ulosmarssi myöhästyttää lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalla.Mikko Koski / Yle

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on meneillään maahuolintayhtiö Swissportin kuormaajien ulosmarssi, jolla on merkittäviä vaikutuksia lentoliikenteeseen, Finavian viestinnästä kerrotaan. Ulosmarssi tapahtui hieman ennen kello kolmea iltapäivällä.

Finavian viestinnästä neuvotaan, että lennolle tänään lähtevien kannattaa seurata lentotietoja Finavian verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun) ja mahdollisuuksien mukaan varautua matkustamaan pelkästään käsimatkavaroilla.

Ulosmarssista uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Palvelualojen työnantajat (Palta) sanoo tuomitsevansa IAU:laisten laittoman ulosmarssin lentokentällä. Palta kertoo, että saamansa tiedon mukaan useat IAU:n jäsenet ovat poistuneet töistään Helsinki-Vantaan lentokentällä. Alalla ei ole voimassaolevaa työehtosopimusta, minkä vuoksi työnseisauksesta olisi pitänyt ilmoittaa työriitalain mukaisesti viimeistään kaksi viikkoa ennen.

– Tällaista ilmoitusta ei ole tehty, minkä vuoksi toimet ovat työriitalain vastaisina laittomia, Paltan tiedotteessa sanotaan.