1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Eeva Ahtisaarella todettu koronavirustartunta

Presidentti Tarja Halonen ja professori Pentti Arajärvi ovat ilmoittaneet olevansa terveitä.

koronavirus
LKS 20200321 Rouva Eeva Ahtisaari. Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön demokratiaa nykymaailman paineessa käsittelevässä paneelikeskustelussa Helsingissä 26. syyskuuta 2017.
Eeva Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta. Kuva syyskuulta 2017. Roni Rekomaa / Lehtikuva

Eeva Ahtisaarella on todettu koronavirustartunta, kertoo tasavallan presidentin kanslia. Presidentti Martti Ahtisaaren puolison kerrotaan kuitenkin voivan hyvin.

Martti Ahtisaari on hyväkuntoinen, eikä hänellä ole todettu koronaviruksen aiheuttamia oireita.

Kanslia tiedotti samalla, että presidentti Tarja Halonen ja professori Pentti Arajärvi ovat ilmoittaneet olevansa terveitä. Myös rouva Tellervo Koivisto on kertonut olevansa hyvävointinen ja täysin terve.

MTV kertoi perjantaina (siirryt toiseen palveluun), että Eeva Ahtisaari ja presidentti Tarja Halonen olivat paikalla Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonsertissa, johon osallistuneella oli todettu koronavirustartunta. Konsertin esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Konsertti järjestettiin 8. maaliskuuta.

Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso ei perjantaina halunnut antaa tarkkoja tietoja yleisön määrästä.

– Salissa on paikkoja 1 700 ihmiselle, ja sen verran voin sanoa, että ei se ollut täynnä, mutta ei tyhjäkään, Paaso sanoi STT:lle.

Lue aiheesta lisää:

Ensimmäinen ihminen on kuollut Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin – THL:n pääjohtaja: "Varmasti pysäyttää"

HUSin alueella todettiin 53 uutta koronatartuntaa, osa tartuntaketjuista epäselviä – infektiolääkäri: Tauti leviää yhteisössä aiempaa enemmän

Lue tästä kaikki tuoreimmat tiedot koronaviruksesta

Lue seuraavaksi