Kuusi ihmistä kuoli ammuskelussa olutpanimolla Yhdysvalloissa

Ampujan kerrotaan olevan yksi kuolleista.

Kuva: Morry Gash / AP

Kuusi ihmistä kuoli ammuskelussa Molson Coorsin panimolla Milwaukeessa, Wisconsinin osavaltiossa Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Poliisin mukaan 51-vuotias mies oli lopulta ampunut myös itsensä. Muita ihmisiä ei loukkaantunut ammuskelussa, joka sai alkunsa kello kahden jälkeen iltapäivällä.

Uutistoimisto AFP:n lainaamien paikallisten tiedotusvälineiden mukaan ampuja oli panimon entinen työntekijä, joka oli irtisanottu samana päivänä.

Panimon lisäksi alueella on myös yhtiön toimistotiloja. "Miller Valley" -nimellä tunnetulla alueella työskentelee yli 600 ihmistä.

Presidentti Donald Trump kommentoi ampumista tuoreeltaan lehdistötilaisuudessa, joka oli kutsuttu koolle koronaviruksen vuoksi.

– Häijy (wicked) murhaaja avasi tule Molson Coorsin panimolla tappaen viisi ihmistä. Useita haavoittui, heistä osa vakavasti. Se on kamala asia, Trump sanoi uutistoimistojen mukaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan useat poliisipartiot ja palomiehet päivystivät alueella, kun Molson Coorsin työntekijöitä saatettiin ulos työpaikaltaan. Paikallisen televisiokanavan mukaan poliisi etsi ajoneuvoa panimon alueelta tai sen läheisyydestä.

Ennen Milwaukeen ampumisia Yhdysvalloissa on ollut kolme useamman ihmisen kuolemaan johtanutta ampumistapausta tämän vuoden puolella. Niissä on kuollut 12 ihmistä. Viime vuonna ampumisia oli yhteensä 44 kappaletta, joissa kuoli 224 ihmistä.