Vuokatti-Ruka Urheiluakatemialle lähes puolen miljoonan avustus – Akatemiajohtaja: "Olemme tainneet tehdä asioita hyvin"

Summa mahdollistaa sen, että Vuokatissa voidaan luoda entistä enemmän palveluja urheilijoille

Liikunta-alan koulutus
Hiihtäjiä ensilumen ladulla.
Huippu-urheilun lisäksi Vuokatissa kehitetään koko alueen urheilutoimintaa. Arkistokuvassa hiihtäjiä Vuokatin ensilumenladulla.Laura Tolonen / Yle

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian tukisumma kasvaa merkittävästi tänä vuonna. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt urheiluakatemian ja Vuokatin valmennuskeskuksen toimintaan 450 000 euroa, mikä on 250 000 euroa enemmän kuin viime vuonna.

Akatemiajohtaja Janne Vuorisen mukaan summa mahdollistaa sen, että Vuokatissa voidaan luoda entistä enemmän palveluja urheilijoille ja kehittää alueen urheilutoimintaa yhdessä lajien ja Olympiakomitean kanssa.

– Tehtävämme on kehittää suomalaista huippu-urheilua. Nyt pystymme tekemään sitä aikaisempaa paremmin, sillä tänne tulee enemmän porukkaa ja osaavia ihmisiä, mikä parantaa urheilijoiden arjen tekemistä, Vuorinen sanoo.

Tukea jaetaan 20 urheiluakatemialle ja valmennuskeskukselle yhteensä 3,7 miljoonaa euroa, eli 1,8 miljoonaa euroa viime vuotta enemmän.

– Tiedämme, että olemme vahvassa asemassa ja hyvin tiiviisti mukana suomalaisen huippu-urheilun tekemisessä, joten summa oli sen suuntainen, mitä odotimme. On hyvä, että resurssit kasvavat, olemme tainneet tehdä asioita hyvin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)