1. yle.fi
  2. Uutiset

Ratikan tekosaariluvasta valitus hallinto-oikeuteen

Valituksen mukaan aluehallintoviraston tammikuussa myöntämä lupa ei turvaa pohjaveden laatua.

Tampere
Kartta täyttömaa-alueesta.
Antti Eintola / Yle, Google Maps

Tampereen ratikan tekosaaresta on jätetty valitus hallinto-oikeuteen. Yhteistyössä Tampereen ympäristönsuojeluyhdistyksen kanssa valitusta oli tekemässä myös Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri.

Aluehallintovirasto myönsi tammikuussa luvan järvitäytölle Hiedanrannan edustalla. Sen kautta raitiotie voitaisiin vetää Santalahdesta Hiedanrantaan.

Valituksen tekijät ovat sitä mieltä, että avin myöntämä lupa ei turvaa pohjaveden laatua. Näsijärvestä imeytyy vettä Pispalan ja Epilän harjujen pohjavedeksi.

Yhdistyksen mukaan siirrettävän louheen määrä on uudessa täyttöluvassa kaksinkertainen hylättyyn täyttölupaan verrattuna ja vedenpäällinen täyttöpinta-ala on kasvanut 4,3 hehtaaria.

Lisäksi uuden täyttöluvan mukaisessa kanavassa vesi ei vaihdu kunnolla, arvioidaan valituksessa. Myös pohjan rakenteessa nähdään merkittäviä uusia epävarmuustekijöitä.

Lisätty tieto valituksentekijöistä: Yhteistyössä Tampereen ympäristönsuojeluyhdistyksen kanssa valitusta oli tekemässä myös Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri.

Lue lisää:

Tampere on Suomen Dubai: näin järvien päälle syntyy jättimäinen tekosaari, luksusasuntoja ja uusia kaupunginosia

Lue seuraavaksi