1. yle.fi
  2. Uutiset

Linja-autolla matkustaminen helpottuu huomattavasti Kuopion ja Iisalmen välillä

Kuopion ja Iisalmen välisen matkan voi talviloman jälkeen maksaa uudella yhteiskäyttöisellä lipulla.

Kuopio
Linja-autopysäkki maaseudulla.
Pohjois-Savon ely-keskuksen tavoitteena on, että joukkoliikenne on todellinen vaihtoehto oman auton käytölle.Petteri Bülow / Yle

Uusi yhteiskäyttöinen lippu helpottaa linja-autolla matkustamista Kuopion ja Iisalmen välillä. Joukkis-niminen lippu kelpaa noin kahteenkymmeneen kaupunkien välillä kulkevaan vuoroon.

Lippua voi käyttää Mika K. Niskanen Oy:n klo 7–15 -vuoroissa, kaikissa OnniBus FLEX/Kuopion Liikenne Oy -vuoroissa ja Pohjolan Matkan vuoroissa. Lippu ei ole henkilökohtainen, joten sillä voi maksaa useamman matkustajan matkan samalla kertaa.

Joukkis-lippu otetaan käyttöön talviloman jälkeen maanantaina 9.3. Samalla Kuopion ja Iisalmen välillä aloittaa uusia linja-autovuoroja, jotka tukevat klo 7–15 työtätekevien matkustamista joukkoliikenteellä.

Joukkis-lippu ladataan 6,50 euroa maksavalle matkakortille. Lipun voi ostaa Matkahuollosta tai suoraan linja-autosta Mika K. Niskasen Kuopio–Iisalmi-vuoroilla. Matkakortille voi ladata lisää matkoja kaikissa Joukkis-liput kelpuuttavissa vuoroissa.

Elokuussa uusia nopeita vuoroja

Elokuussa Kuopion ja Iisalmen välillä pyritään ottamaan käyttöön lippu, jolla voi maksaa myös OnniBus.comin vuoroilla. Elokuun alussa välille tulee myös uusia nopeita vuoroja, jotka palvelevat kello 8–16 töissä käyviä matkustajia.

Uudistuksia varten Pohjois-Savon ely-keskus on kuullut matkustajien ja elinkeinoelämän tarpeita. Myös tämän kevään aikana toteutetaan asiakaskysely. Siinä haetaan ideoita, miten Iisalmen ja Kuopion välinen linja-autoliikenne saataisiin nykyistä houkuttelevammaksi ja todelliseksi vaihtoehdoksi oman auton käytölle.

Lisätietoja Joukkis-lipusta ja uusista vuoroista löytyy Pohjois-Savon ely-keskuksen verkkosivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi