Jättitilaus Australiasta Raumalle – RMC rakentaa kaksi uutta matkustajalauttaa Tasmaniaan

RMC:n mukaan tilauksella on merkittävä työllistävä vaikutus Rauman seudulle ja Satakunnalle.

telakkateollisuus
Rauman telakka-alue
RMC:n saaman tilauksen työllistävä vaikutus on noin 3 500 henkilötyövuotta.Minna Rosvall / Yle

Australialainen laivayhtiö TT-Line kertoo solmineensa aiesopimuksen (siirryt toiseen palveluun) Rauma Marine Constructionsin kanssa kahdesta matkustaja-aluksesta.

TT-Line oli alun perin sopinut yhteistyöstä saksalaisen Flensburger Schiffbau-Gesellschaftin kanssa, mutta saksalaisyhtiön taloudellinen tilanne sai TT-Linen perumaan aikeet.

Sopimukseen sisältyy kaksi matkustajalauttaa. Ensimmäisen olisi tarkoitus olla valmiina vuoden 2022 lopussa ja toisen vuonna 2023.

Laivat rakennetaan Rauman telakalla. Ne toimitetaan asiakkaalle Australian Tasmaniaan syksyinä 2022 ja 2023. Spirit of Tasmania -brändin alla liikennöivät laivat korvaavat nykyiset, Turussa vuonna 1998 rakennetut Spirit of Tasmania I ja II (ex. Superfast III ja Superfast IV) -laivat. Uusien alusten matkustajamäärä on 1800 henkilöä ja niiden bruttovetoisuus on noin 48 000 tonnia. Alukset liikennöivät vaativissa olosuhteissa Australian Melbournen ja Tasmanian Devonportin välillä.

Sopimuksen arvoa ei ole vielä julkistettu.

RMC kertoo, että projektin työllisyysvaikutus on noin 3 500 henkilötyövuotta. RMC vahvistaa omaa organisaatiotaan ja rekrytoi uusia osaajia kaikkiin laivanrakennuksen vaiheisiin.

RMC:llä tilauskirjassa tunkua

Rauma Marine Constructionsilla on tällä hetkellä runsaasti tilauksia.

Puolustusvoimien Laivue 2020 -hanke, Kvarken Linkin matkustaja-autolautta Vaasan ja Uumajan välin liikenteeseen ja Tallink-Siljan matkustaja-autolautta ovat nostamassa Rauman telakan uuteen kukoistukseen sitten 2000-luvun alun.

– Laivojen suunnittelutyö aloitetaan kuluvan vuoden syksyllä. Rakennustyöt aloitetaan vuoden 2021 alkupuolella ja niitä tehdään rinnan Puolustusvoimien monitoimikorvettien kanssa, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kertoo tiedotteessa.

Koko suomalaisen meriteollisuuden liikevaihto on 13,6 miljardia euroa. Ala työllistää 50 000 ihmistä Suomessa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla 27.2. klo 11:47.

The Advocate -lehden uutinen (englanniksi) (siirryt toiseen palveluun)