Käsidesin kysynnän kasvu toi kolmivuorotyön Bernerin tehtaalle – "Kolmessa viikossa on valmistettu puolen vuoden menekki"

Berner rekrytoi parhaillaan lisää väkeä Heinäveden tehtaalle.

Paimio-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä suosittaa yksityisiä tahoja sulkemaan tilojaan kolmeksi viikoksi. Kuvituskuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Koronavirus on lisännyt käsidesin kysyntää räjähdysmäisesti. Esimerkiksi Bernerin Heinäveden tehtaalla on valmistettu puolen vuoden menekki käsidesiä viimeisen kolmen viikon aikana. Etenkin yksityisten ihmisten käytöksessä koronaviruksen uhka näkyy.

– Kun koronaviruksen leviämisestä uutisoitiin, siinä vaiheessa lähti käsidesin kysyntä merkittävästi kasvamaan, sanoo Bernerin Heinäveden tehtaanjohtaja Jari Puustinen.

Tehtaalla on lisätty työvuoroja ja Heinävedellä siirrytään tekemään kolmea työvuoroa maaliskuun aikana. Lisäksi tehdas rekrytoi jatkuvasti uusia työntekijöitä.

Käsidesin kysyntäpiikki näkyy juuri Heinävedellä, koska kaikki Bernerin desinfiointituotteet valmistetaan siellä. Kysyntään on toistaiseksi pystytty vastaamaan, vaikka menekkiin ei oltu osattu varautua.

– Materiaalia ei olla saatu tarpeeksi, ja joidenkin desinfiointituotteiden saatavuuteen voi tulla pieniä viiveitä. Lisää materiaaleja on kuitenkin jo tilattu, tehtaanjohtaja Jari Puustinen sanoo.

Bernerin käsihuuhteet menevät tällä hetkellä pelkästään Suomen markkinoille, mutta kyselyjä tuotteelle on viime aikoina tullut ulkomailtakin.

Aiheesta lisää: