Hyppää sisältöön

Väistötilat saavat Kajaanin kaupunginteatterilaisten hyväksynnän – Teatterinjohtaja: "Seminaari on mainio"

Teatterin väki on käynyt tarkastamassa tilat ja tehnyt remonttisuunnitelmia yhdessä tilojen omistajan kanssa. 

Seminaarin päärakennus toimii Lyseon väistötiloina lukuvuoden loppuun, jonka jälkeen tilat remontoidaan teatterin käyttöön. Arkistokuva. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle

Kajaanin kaupunginteatterin Seminaarin päärakennukseen suunnitellut väistötilat saavat myös teatterilaisten hyväksynnän. Kaupunginhallitus hyväksyi alkuviikolla tilojen remontointiin varatun noin 70 000 euron lisämäärärahan. Lopullisen päätöksen väistötiloista tekee kaupunginvaltuusto.

Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnusen mielestä Seminaarin tila on paras mahdollinen, mitä kaupungista tähän tarkoitukseen löytyy. Teatterin väki on käynyt tarkastamassa tilat ja tehnyt remonttisuunnitelmia yhdessä tilojen omistajan kanssa.

– Olemme peranneet kaikki paikat. Teatterin toiminnan edellytykset ovat moninaiset: tarvitsemme muutakin kuin näyttämön ja katsomon, jotta pystymme toimimaan. Seminaari on mainio myös sijainniltaan ja miljööltään, Kinnunen sanoo.

Kinnunen korostaa, että toimivat väistötilat ovat elintärkeät teatteritoiminnan jatkuvuudelle. Kinnusen uskoo, että myös kaupunginvaltuusto hyväksyy nyt tehdyt suunnitelmat väistötiloista.

– Kun on päätetty peruskorjata, on selvää, että tarvitsemme väistötilat teatterin toiminnan jatkumisen turvaamiseksi, Kinnunen sanoo.

Sissilinnassa toimiva alueteatteri on ollut väistötiloissa jo syksystä asti. Kajaanin Timperintiellä on ollut harjoitustila ja esityksille on jouduttu vuokraamaan tilat erikseen. Tämä on Kinnusen mukaan ollut haastavaa sekä teatterin tekijöille että yleisölle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)