Kaupunginjohtaja ehdottaa Turun raitiotien suuntaamista satamaan

Minna Arven mielestä Tiedepuiston ja sataman linjat kytkevät kaupungin merkittävät kehittämiskohteet toisiinsa.

Havainnekuva Turun raitiotiestä.. Kuva: Sigge Arkkitehdit

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve ehdottaa raitiotien jatkosuunnittelua. Kyseessä olisi kaksi linjaa.

Varissuolta Itäharjun Tiedepuiston kautta kauppatorille kulkevan linjan lisäksi uudeksi vaihtoehdoksi tulisi kauppatorilta matkakeskuksen ja Linnakaupungin asuinalueen kautta satamaan suuntautuva reitti.

Viime keväänä toisena vaihtoehtona oli Länsikeskuksen ja Raision suuntaan kulkeva linjaus. Arven mielestä Tiedepuiston ja sataman linjat kytkevät kaupungin merkittävät kehittämiskohteet toisiinsa. Ne edistävät Turun kasvua ja houkuttelevuutta.

Tässä vaiheessa kahden linjan alustava kustannusarvio on noin 284 miljoonaa euroa. VTT:n arvion mukaan kaupungin on mahdollista maksaa osuutensa raitiotieinvestoinnista tonttien myynnillä, maankäyttömaksuilla ja rakennushankkeiden tuottamilla tuloilla.

Seuraavaksi Itäharjun reitistä on tarkoitus laatia toteutussuunnitelma ja sataman reitistä yleissuunnitelma, jotka matkaavat kaupunginhallitukseen ja edelleen valtuustokäsittelyyn.

Suunnitelmien valmistumisen jälkeen valtuusto voisi tehdä päätöksen raitiotien rakentamisesta arviolta vuonna 2024. Tämän hetken arvion mukaan rakentaminen kestäisi viisi vuotta. Näin ollen linjat olisivat valmiit noin vuonna 2029.

Lue lisää: