1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. susi

Kouvolan seudulla liikkuvasta sudesta karkotuspäätös – saa käyttää ammuksia, kovia ääniä ja koiria

Suurpetoyhdyshenkilöt avustavat poliisia suden karkottamisessa.

susi
Susi Ähtärin eläinpuistossa
Susi on liikkunut tiuhaan Kouvolan ja Iitin seudulla. Arkistokuva.Pasi Takkunen / Yle

Kouvolan seudulla liikkuva susi karkotettiin torstaina Elimäellä metsään, eikä siitä ole sen jälkeen tullut poliisin tietoon uusia havaintoja.

Poliisi teki sudesta torstaina karkotuspäätöksen, joka on voimassa ensi viikon loppuun saakka. Suurpetoyhdyshenkilöt avustavat poliisia suden karkottamisessa.

– Karkotuksessa saa käyttää ammuksia, kovia ääniä ja soveltuvia, koulutettuja koiria, komisario Jarno Saarinen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo.

Havaintoja laajalla alueella

Kouvolan seudulla on tehty noin viikon ajanjaksolla useita susihavaintoja. Viimeisin, karkotuspäätöstä edeltänyt susihavainto tehtiin torstaiaamuna Elimäellä.

Aiempien havaintojen mukaan eläin on liikkunut laajalla alueella Iitissä ja Kouvolassa, esimerkiksi Kuusankoskella, Sippolassa ja Korialla. Suden epäillään myös tappaneen koiran Lyöttilän seudulla Iitissä viime viikonloppuna.

Poliisin käsitys on, että havainnoissa on kyse samasta yksilöstä ja että kyseessä on susi. Täyttä varmuutta asiasta ei ole.

Poliisi teki sudesta karkotuspäätöksen myös tämän viikon tiistaina. Päätös oli tuolloin voimassa päivän, eikä sen aikana tehty susihavaintoja.

Poliisi voi tehdä sudesta myös lopettamispäätöksen. Se on viimesijainen keino, jota ei käytetä ilman erityistä syytä. Lopettamispäätöksen voi tehdä myös Riistakeskus.

Juttua tarkennettu 28.2.2020 kello 10:20: Susi karkotettiin torstaina Elimäellä metsään. Suurpetoyhdyshenkilöt avustavat poliisia suden karkotuksessa. Voit keskustella aiheesta 28. helmikuuta kello 23.00 asti.

Lue seuraavaksi