1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. murto

Kultasepänliikkeestä 130 000 eurolla tavaraa vieneet miehet tuomittiin Lappeenrannassa – vorot kävivät tiedusteluretkellä edellisenä iltana

Lappeenrannassa syyskuussa tapahtuneesta kelloliikkeen murrosta on annettu tuomio.

Lappeenrannan keskustassa sijaitsevaan kultasepän liikkeeseen murtauduttiin syksyllä 2019. Kuva: Ville Toijonen / Yle

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on tänään torstaina langettanut tuomiot kolmelle romanialaiselle miehelle kelloliikkeen ryöstöstä.

Miehet tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin törkeästä ryöstöstä ja muutamasta muusta rikosnimikkeestä.

Kaksi miehistä tuomittiin yhdeksi vuodeksi, 10 kuukaudeksi ja 15 päiväksi ehdottamaan vankeuteen ja kolmas miehistä kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Neljättä murtoon osallistunutta miestä ei ole saatu kiinni.

Syytettyinä olleet ulkomaalaiset miehet ryöstivät Lappeenrannan Oleksilla sijaitsevan kultasepänliikkeen syyskuussa 2019.

Miehet rikkoivat oven lasin ja veivät mukanaan noin 130 000 euron edestä kelloja ja koruja. Lisäksi he tuhosivat liikkeessä omaisuutta noin 23 000 euron arvosta.

Syyttäjän mukaan varkaat olivat Suomessa vain ryöstöaikeissa. Kuva: Ville Toijonen/Yle

Ennen Lappeenrannassa tapahtunutta murtokeikkaa miehet olivat varastaneet polttoainetta Ypäjältä ja auton Mikkelistä. Videotallenteella näkyy myös, että kaksi miehistä oli käynyt kellokaupalla murtoa edellisenä iltana tiedustelemassa liikettä.

Tuomittujen Suomessa olemiselle ei oikeuden mukaan ollut muuta tarkoitusta kuin murtautua kelloliikkeeseen ennakkoon tehdyn suunnitelman mukaan.

Kaikki kolme syytettyä palasivat pakomatkaltaa myöhemmin Suomeen, jossa heidät otettiin kiinni.

Tuomio ei ole lainvoimainen.