Taivalkoski selvitti liikuntapaikkojensa kuntoa ja käyttöä – uimahalli kaipaa kiireellistä remonttia

Uimahallin laatat ovat paikoin vaarallisia liukkauden ja terävien kulmien takia. Liikuntaselvitys kiirehtii remonttia.

Taivalkoski
Taivalvaaran hiihtokeskus Taivalkoski
Taivalvaaran hiihtokeskus on Taivalkosken tärkeimpiä liikuntapaikkoja, joka on etenkin koululaisten suosiossa.Ensio Karjalainen / Yle

Taivalkosken kunta on selvittänyt liikuntapaikkojensa kuntoa ja käyttöä.

Tärkeimmäksi investointikohteeksi nousee kiireellinen uimahallin remontti ja mahdollinen laajennus. Esimerkiksi hallin laatoitus on huonokuntoinen ja osin vaarallinen liukkauden ja terävien kulmien takia, eikä se täytä kaikilta osin Turvallisuus- ja kemikaaliviraston vaatimuksia.

Uimahallin pinta- ja tekniikkaremontin hinta-arvio on noin 600 000 euroa, mutta laajempikin peruskorjaus on syytä selvittää todetaan liikuntapaikkaselvityksessä.

Muita tärkeitä kohteita ovat Taivalvaaran talviurheilu- ja laskettelukeskus sekä keskustan jääkaukalo, jonka kattamista Taivalkoskella mietitään.

Käyttäjäkyselyn kärjessä olivat kuitenkin Taivalkosken ulkoilureitistöt, joita kunta aikookin kehittää tulevina vuosina.

Liikuntapaikkakysely tehtiin kuntalaisille, matkaajille sekä yrityksille ja yhdistyksille, myös koululaiset pääsivät kertomaan omasta liikkumisestaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)