Kanada ei aio enää pulittaa Harryn ja Meghanin turvallisuuskuluja

Herttuaperheen turvallisuusjärjestelyjen rahoittaminen verovaroilla päättyy, kun Harryn ja Meghanin ero kuningasperheen ytimestä astuu voimaan maaliskuun lopussa.

Sussexin herttuapari ilmoitti tammikuussa vetäytyvänsä kuninkaallisista edustustehtävistään ja muuttavansa Kanadaan. Kuva: Toby Melville / EPA

Kanada lopettaa maksamasta prinssi Harryn ja Meghan Marklen turvallisuudesta, ilmoitti maan hallitus torstaina. Päätöstä perustellaan sillä, ettei pariskunta edusta enää Britannian kuninkaallisia.

Kanadan poliisi on avustanut Suur-Lontoon poliisia herttuaparin turvallisuuden takaamisessa marraskuusta lähtien, jolloin pariskunta tuli lomailemaan Kanadaan.

Herttuaperheen turvallisuusjärjestelyjen rahoittaminen verovaroilla kuitenkin päättyy, kun Harryn ja Meghanin ero kuningasperheen ytimestä astuu voimaan maaliskuun lopussa.

Sussexin herttuapari ilmoitti yllättäen tammikuussa vetäytyvänsä kuninkaallisista edustustehtävistään ja muuttavansa Kanadaan. Pari ilmoitti keskittyvänsä omaan elämäänsä ja tavoittelevansa taloudellista riippumattomuutta.

Harrya, eli Sussexin herttuaa ei jatkossa enää kutsuta "hänen kuninkaalliseksi korkeudekseen. Sama pätee Meghaniin sekä heidän poikaansa Archieen.

Lue myös: