1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pitkospuut

Simon Martimoaapaa kunnostetaan – urakka pyörähtää käyntiin pitkospuulankkujen maastoon kuljettamisella

Itse pitkosten rakentamistyöt aloitetaan kesällä.

Arkistokuvassa kenttäpäällikkö Olli Vainio ja talkoolaiset korjaamassa pitkospuita Martimoaavan soidensuojelualueella. Kuva: Kimmo Hiltula / Yle

Simon Martimoaavalla valmistaudutaan ensi viikolla alkaviin kunnostustöihin.

Metsähallituksen luontopalvelut uusii soidensuojelualueen huonokuntoisimpia pitkospuita.

Urakka pyörähtää käyntiin maanantaina, kun pitkospuulankkuja aletaan kuljettaa moottorikelkoilla maastoon.

Pitkoksia uusitaan Järviaavan reitillä ja Hangassalmenahon luontopolulla. Metsähallituksen luontopalveluista kerrotaan, että luontopolun pohjoispuoli kunnostetaan ja Hangassalmenahossa säilyy lyhyt rengasreitti, jota pitkin pääsee Järviaavan itälaidan lintutornille.

Itse pitkosten rakentamistyöt aloitetaan kesällä ja hommaan palkataan ainakin kaksi henkilöä. Paikat on haettavissa maaliskuun loppupuolelle saakka.

Kesän työnä on myös poistaa huonokuntoiset pitkospuut, jotka johtavat viime talvena palaneelle Martimojärven Valkaman laavulle. Toistaiseksi tilalle ei olla rakentamassa uutta laavua.

Apua pitkosten rakentamiseen ja muihin kunnostustöihin tulee myös heinäkuussa Martimoaavalla järjestettävältä talkooleiriltä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).