Hyppää sisältöön

Finnairilta tulosvaroitus – taustalla koronavirus ja lentoliikenteen kysynnän lasku

Finnair kertoo sopeuttavansa lähikuukausien aikana verkostoaan ja kapasiteettiaan vastaamaan lentoliikenteen kysyntää.

Finnair antoi tulosvaroituksen. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Valtio-omisteinen lentoyhtiö Finnair on antanut tulosvaroituksen koronaviruksen aiheuttaman lentoliikenteen kysynnän laskun vuoksi.

Finnair arvioi, että koronavirus laskee kysyntää ja sillä on negatiivinen vaikutus liikevaihtoon tämän vuoden toisella neljänneksellä.

– Tämänhetkisen kysyntäennusteen perusteella Finnairin vertailukelpoinen liiketulos on olennaisesti heikompi vuoden 2020 toisella neljänneksellä vuoden 2019 toiseen neljännekseen verrattuna. Täten vuoden 2020 vertailukelpoisen liiketuloksen arvioidaan olevan olennaisesti edellisvuotta heikompi, yhtiö kertoi tiedotteessa.

Finnair kertoo myös, että se peruu ennusteensa, jonka mukaan yhtiön kapasiteetti tänä vuonna olisi kasvanut noin 4 prosenttia. Lisäksi yhtiö kertoo sopeuttavansa lähikuukausien aikana verkostoaan ja kapasiteettiaan vastaamaan lentoliikenteen kysyntää.

Lisäksi Finnair kertoo aikovansa sopeuttaa myös muita kustannuksiaan pienentääkseen koronavirustilanteen negatiivisia talousvaikutuksia.

Finnair sanoo arvioivansa parhaillaan keinoja sopeuttaa kustannuksiaan 40–50 miljoonalla eurolla. Toimet kohdistuisivat henkilöstöön, myyntiin ja markkinointiin, kehityshankkeisiin ja muihin projekteihin.

– Arvioitavana olevat henkilöstötoimet voisivat toteutuessaan sisältää esimerkiksi määräaikaisia lomautuksia tai muita koko henkilöstöä koskevia toimia, sekä rekrytointien sopeuttamista, yhtiöstä sanotaan.

**Lue myös:
**

Lue tästä kaikki tuoreimmat tiedot koronaviruksesta

Helsingin pörssiviikko päättyi pakkaselle – Yhdysvalloissa osakekurssit jatkoivat kovaa laskuaan

Koronanpelko johti rajuihin toimiin Puolassa – perinteinen jättiturnaus pelataan tyhjille katsomoille

Koronavirus kurittaa Italiassa yrityksiä ja matkailusektoria – milanolaisyrittäjä: “On kuin tänne olisi iskenyt kolera, ei korona”