Salpausselän kisoissa turvaudutaan tautien torjumisessa normaaliin käsihygieniaan ja kättelyjen välttämiseen

Kisajärjestäjät noudattavat viranomaisten ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä.

koronavirus
Vastuulääkäri Anni Aavikko
Anni Aavikko on vastuussa Salpausselän kisojen ensiaputoiminnasta. Mika Moksu / Yle

Salpausselän kisoissa varaudutaan tartuntatautien ehkäisyyn tavanomaiseen tapaan. Koronaviruksen vuoksi ei tarvitse turvautua erityisjärjestelyihin, ja kisajärjestäjät noudattavat viranomaisten ohjeita.

Kisojen vastuulääkäri Anni Aavikko saa Helsingin yliopistollisesta sairaalasta suoraan tietoa, jos tilanne muuttuu jotenkin.

– Ensiapusuunnitelmaan on tehty lisäys, miten reagoidaan, jos tautiepäilyjä tulisi. Käytönnössä tärkeintä on, että olemme ajan tasalla, Aavikko kertoo.

Aavikon mukaan kisayleisölle Wuhanin koronaviruksen saaminen ei ole tapahtumassa sen todennäköisempää kuin Suomessa muuallakaan.

Käsihygieniasta huolehtiminen on urheiluväelle arkipäivää.

– Kun urheilijat ja organisaatio kiertävät ympäri maailmaa, se on heille tietysti ihan keskeinen asia. Täällä kisoissa on ohjeistettu vapaaehtoisiakin, että he välttelevät kättelemistä.

Kuuntele vastuulääkäri Anni Aavikon haastattelu Yle Areenasta.

Matkailija voi soittaa päivystysapuun

Jos epidemia-alueella matkustanut kisaturisti kokee koronaviruksen oireita, hänen tulee soittaa päivystysapunumeroon 116 117 ohjeiden saamiseksi. Hoitoon ei pidä hakeutua ennen soittamista.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on julkaissut nettisivuillaan toimintaohjeet (siirryt toiseen palveluun) suomeksi ja englanniksi.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus