Kittilän lentoasemaa laajennetaan uudelleen jatkuvasti kasvavien matkustajamäärien vuoksi

Lentoaseman edellinen laajennus maksoi 20 miljoonaa euroa. Nyt tehdään viiden miljoonan euron arvoinen lisälaajennus.

lentoliikenne
Havainnekuva Kittilän lentoaseman uusista tiloista
Kittilän lentoasematerminaaliin rakennetaan 750 neliötä uutta tilaa ja tekniikkaa matkatavaroiden käsittelyä varten. Lisäksi check-in-tiskien määrä kasvaa kahdeksasta 14:ään.Pasi Salminen photography oy

LappiLentokenttäyhtiö Finavia kertoo laajentavansa Kittilän lentoasemaa viiden miljoonan euron arvosta. Lisäinvestoinnilla se kasvattaa entisestään matkatavaroiden käsittelykapasiteettia nopeasti kasvavien matkustajamäärien tarpeisiin.

Finavia on investoinut Kittilän lentoasemaan viime vuosina 20 miljoonaa euroa. Kahtena viime vuonna lentoaseman asiakkaille valmistui 2 000 neliötä lisää tilaa ja kentälle rakennettiin uudet rullaustiet ja lisää lentokoneiden seisontapaikkoja.

Nyt terminaaliin rakennetaan 750 neliötä uutta tilaa ja tekniikkaa matkatavaroiden käsittelyä varten. Lisäksi check-in-tiskien määrä kasvaa kahdeksasta 14:ään.

Kittilän terminaalin laajennustyöt tehdään ensi kesänä, ja uudet tilat on tarkoitus ottaa käyttöön ennen seuraavaa talvisesonkia.

Finavia investoi 55 miljoonaa euroa Kittilän, Rovaniemen ja Ivalon asemien kehittämiseen vuosina 2018–2019. Sen avulla Lapin lentoasemat voivat palvella kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Viime vuonna Lapin lentoasemien kautta matkustettiin oli noin 1,5 miljoonaa kertaa. Finavian tilastoissa Lappiin lasketaan myös Kuusamon kenttä.

Finavia kertoo että viime vuosina se on investoinut Lapin matkailun edistämiseen noin sata miljoonaa euroa.

Korjattu 28.2.2010 kello 13.46 viimeistä lausetta, koska Finavia korjasi tiedotettaan.

Rovaniemen ja Ivalon lentoasemille saatiin lisää tilaa, mutta odotusaulat kärsivät ahtaudesta

Rovaniemen lentoasema paisuu lähes kaksinkertaiseksi – matkailijamäärien ei uskota hiipuvan

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus