Pietarsaarelaisten karanteeni jatkuu Teneriffalla – 130 vierasta pääsee pois, yksittäisiä itkun ja kiukun puuskia näkyy jo hotellissa

Tiedotus hotellissa on yhä kehnoa, mutta lämmintä ruokaa karanteenissa sentään jo saa.

koronavirus
Pariskunta hengitysmaskit kasvoillaan.
Peter Furun ja Lena Smeds-Furun loma jatkuu, joskin epänormaalina.Peter Furu

Teneriffalla tiistaina koronan takia karanteeniin määrätystä hotellista päästetään tiettävästi poistumaan noin 130 vierasta. Pietarsaarelaiset Peter Furu ja Lena Smeds-Furu eivät ole heidän joukossaan.

– Näillä näkymin aurinkoloma jatkuu. Kohta on ruvettava palmuissa kiipeilemään, sanoo Furu, jolle karanteenista vapautettavien määrä tulee uutena tietona.

Pariskunnan piti palata töihin maanantaiksi.

Epävirallista spekulointia joidenkin pois pääsemisestä on liikkunut, ja ihmiset kyselevät tilanteesta toisiltaan. Arvauksia on esitetty sitä, että nyt pois päästetyt olisivat kirjautuneet hotelliin vasta sen jälkeen, kun koronaan sairastunut italialaislääkäri olisi viety pois.

Tiedotus hotellissa ei ole parantunut lainkaan: mitään tietoa ei jaeta.

Hotellin epänormaali arki ei ole muutenkaan muuttunut paljon. Monet asukkaat pysyttelevät huoneissaan.

– Vähän on näkynyt jo itkua ja pientä raivoamista, yksittäisiä tapauksia, kuvaa Furu.

Lenkillä palmun ympärillä

Ruokahuolto on kuitenkin parantunut sen jälkeen, kun ensimmäiset puolitoista vuorokautta hotellivieraat elelivät sämpylöillä. Ravintola on avattu, tosin karsitulla listalla.

– Suurin piirtein samoilla ruuilla mennään päivästä toiseen, oli sitten lounas tai päivällinen. Mutta on se sentään lämmintä ruokaa.

Pietarsaarelaispariskunta yrittää keksiä tekemistä ja liikkumista: lihastreeniä ja polkemista pienessä kuntosalissa, jota monet eivät ole löytäneet. Piha-alue on sen verran iso, että kävelyllä voi käydä.

– Aamulla joku oli lenkillä allasalueella, palmun ympärillä. Ja tuo parveke, olisiko se 8 metriä leveä – voisi kai siinäkin juoksennella, heittää Peter Furu.

Teneriffalla karanteenissa olevat pietarsaarelaiset herätettiin mittaamaan kuumetta kolmelta yöllä, uima-altaalla ollaan hanskat kädessä

Suomalaisia eristyksissä Teneriffalla: Lääkärintarkastuksen odottelua ja sosiaalisen median kautta viestittelyä sukulaisille

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan