Huumekauppiaiden tuomiot lyhenivät hovioikeudessa – miehet toivat satoja grammoja amfetamiinia ja hasista sekä satoja ekstaasitabletteja

Vyyhdin keskeinen tekijä sai lähes kolmen vuoden mittaisen vankeustuomion.

Huumekauppiaat
Amfetamiinia.
Ryhmä toi useilla kerroilla isoja määriä huumeita Ruotsista Suomeen. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.Itä-Suomen poliisilaitos

RovaniemiRovaniemen hovioikeus on lyhentänyt hieman kahden huumekauppiaan tuomioita. Hovioikeus tuomitsi huumevyyhdin keskeisen tekijän, 24-vuotiaan miehen, kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä huumausainerikoksesta.

Yksi syyte törkeästä huumausainerikoksesta hylättiin, ja miehen Lapin käräjäoikeudessa saama vankeustuomio lyheni yhdeksällä kuukaudella.

Hovioikeus katsoi miehen hoitaneen huumausainekaupat. Oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että hän olisi ollut varsinainen huumausainerikoksen suunnittelusta ja organisoinnista vastannut tekijä.

Toisen huumekaupassa mukana olleen, 21-vuotiaan miehen tuomio lyheni viidellä kuukaudella yhteen vuoteen ja seitsemään kuukauteen.

Hovioikeus katsoi miesten tuoneen satoja grammoja amfetamiinia ja hasista sekä satoja ekstaasitabletteja Ruotsista Suomeen ja levitettäväksi Rovaniemelle. Rikokset tapahtuivat useilla kerroilla vuosina 2017–2018.

Lapin käräjäoikeudessa aiemmin käsiteltiin syytteitä kaikkiaan 22 henkilöä vastaan. Neljä heistä valitti hovioikeuteen.