Sisäministeri Ohisalo: "Oulun nuoriin kohdistuvia sekuaalirikoksia torjuva hanke sopisi malliksi muuallekin"

Oulussa perjantaina vieraillut sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ei luvannut jatkoa Pudasjärven vastaanottokeskukselle.

sisäministeriö
Maria Ohisalo Valvesalissa Oulussa
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) vieraili perjantaina Oulussa.Marko Väänänen / Yle

Oulussa tehtävästä seksuaalirikosten ennalta ehkäisevästä työstä voitaisiin ottaa mallia muuallakin Suomessa. Tätä mieltä on sisäministeri, vihreiden Maria Ohisalo.

Oulussa perjantaina vieraillut ministeri tutustui Turvallinen Oulu -hankkeeseen, jonka tavoitteena on ennalta ehkäistä alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoksia Oulussa. Ministeri kiitteli kaupungissa tehtävää moniammattillista työtä.

– Nämä kokemukset on sellaista käyttötavaraa ja valuuttaa, mitä kannattaisi jalkauttaa laajasti Suomeen. Vaihtaa kokemuksia parhaista käytännöistä ja toimintamalleista. Arvioidaan myös, mikä vaikuttavuus toimilla on ollut.

Ministeri kommentoi myös Pudasjärven vastaanottokeskuksen lakkautussuunnitelmaa. Hän ei lupaa Pudasjärven yksikölle jatkoa, vaan katsoo, että maahanmuuttoviraston ratkaisu perustuu käytettävissä oleviin resursseihin sekä tarpeeseen.

– Turvapaikanhakijamäärät ovat laskeet viime vuosina. Migri katsoo, että sellaisia tiloja, jotka eivät ole täysillä käytössä, niitä ei kannata ylläpitää. Keskustelu näistä asioista jatkuu edelleen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)