Protestoijat sytyttivät uhkaavan tulipalon suuren rautatieaseman lähellä Pariisissa – Gare de Lyon tyhjennettiin

Gare de Lyon on yksi Pariisin päärautatieasemista. Palon epäillään saaneen alkunsa ilkivallasta läheisellä konserttipaikalla.

Pariisi
Gare de Lyonin rautatieaseman läheisyydessä palaa Pariisissa.

Pariisissa, lähellä keskeistä Gare de Lyon -juna-asemaa syttyi illalla uhkaava tulipalo. Poliisi evakuoi osittain asema-alueen ja kehotti ihmisiä välttämään paikkaa, jotta pelastushenkilöstö voi tehdä työtään.

Tulipalo ei ollut itse asemarakennuksessa, vaan läheisen AccorHotels Arena -konserttipaikan ympäristössä. Poliisi kertoi illalla, että palo oli saatu hallintaan.

Pariisin kartta.
Tiina Paju / Yle

Kongolaisen rap-artisti Fally Ipupa oli määrä esiintyä areenalla tänä iltana. Artistia vastustaneiden mielenosoittajien kerrotaan sytyttäneen läheisiä roskalaatikoita ja skoottereita tuleen, joista tuli levisi nopeasti läheisiin ajoneuvoihin.

Poliisi kertoo, että osa protestoijista pyrki estämään sammutustöitä kasaamalla esteitä palomiehille hidastaakseen näiden pääsyä palokohteisiin.

Pariisissa on toistuvasti mielenosoituksia maassa esiintyviä kongolaisia muusikkoja vastaan. Kongosta paenneiden mukaan taiteilijat ovat Kongon presidentin Joseph Kabilan ja hänen seuraajansa Felix Tshisekedin kätyreitä.

Vuonna 2017 Ipupan konsertti peruttiin, koska se olisi poliisin mukaan aiheuttanut liikaa uhkaa turvallisuudelle.

Gare de Lyon on yksi Pariisin päärautatieasemista. Junat suuntaavat asemalta itäiseen sekä eteläiseen Ranskaan.

Lähteet: AP, AFP, Reuters, STT