Helsingin satamalla ei ole lämpökameroita kuumemittauksiin – koronatiedotusta lisätään satamissa

Helsingin satamalla ei ole käytössä matkustajien kuumeen mittaukseen tarkoitettua kalustoa toisin kuin Virossa.

koronavirus
Länsistama
Derrick Frilund / Yle

Helsingin sataman turvallisuuspäällikkö Eero Laaksonen, suunnitteleeko Helsinki matkustajien kuumemittauksia satamissa kuten Virossa aiotaan tehdä?

– Helsingin Satamalla ei ole tällä hetkellä tähän tarkoitukseen varattua kalustoa, Laaksonen kertoo.

Helsingin satama on ollut yhteydessä myös Viroon, jossa mittauksia on tarkoitus tehdä lämpökameroilla ehkä jo ensi viikolla.

– Seuraamme tilannetta Tallinnassa. Suomessa viranomaiset linjaavat tällaisten toimenpiteiden käyttöönotosta, joten olemme ensisijaisesti heihin yhteydessä asiasta, Laaksonen toteaa.

Hän huomauttaa, että viranomaisten eli lähinnä sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaan kuumeen mittauksille ei ole tällä hetkellä tarvetta.

Helsingin satamissa lisätään kuitenkin ensi viikolla koronavirukseen liittyvää tiedotusta, ja matkustajia neuvotaan kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan ja käsien pesuun.

Suomen laivamatkustajaliikenteestä noin 80 prosenttia kulkee Helsingin kautta. Helsingin satamissa käy vuodessa noin 12 miljoonaa laivamatkustajaa.

Liioin Suomen lentoasemille ei ole suunnitteilla kuumemittauksia.

– Finavialla ei ole valtuuksia ryhtyä tarkastamaan matkustajien terveydentilaa tai estämään matkustajien tai lentojen Suomeen tuloa. Niistä päättävät ministeriöt ja eri viranomaiset, yhtiön verkkosivuilla todetaan.

Lue myös:

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus