1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turkki

EU:n sisäministerit hätäkokoukseen Syyrian kriisin pahenemisen takia

EU:n ulkopoliittisen edustajan mukaan Syyrian Idlibin taistelut "ovat vakava uhka kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle".

Turkki
Yhteenotto Kreikan ja Turkin rajalla 29. helmikuuta.
Tilanne kiristyi Turkin ja Kreikan välisellä rajalla lauantaina. Ozan Kose / AFP

EU:n sisäministerit pitävät ensi viikolla hätäkokouksen keskustelemaan Syyrian pahentuneen kriisin ja Turkin rajatilanteen takia. Asiasta kertoi EU:n ulkopoliittinen edustaja Josep Borrell sunnuntaina.

Borrellin lausunnon mukaan Syyrian Idlibin taistelut "ovat vakava uhka kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle". Niillä on myös vakavat humanitaariset seuraukset sekä alueella että sen ulkopuolella, hän lisäsi.

EU:n täytyy vahvistaa ponnistelujaan humanitaarisen kriisin vuoksi, Borrell huomautti.

Jo aiemmin sunnuntaina maahanmuutosta vastaava komissaari Margaritis Schinas kertoo Twitterissä pyytäneensä, että EU:n sisäministerit kokoontuisivat Turkin kriisiytyneen rajatilanteen takia.

Schinas lisäsi, että keskusteluja käydään jo EU-komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin, Kreikan pääministerin Kyriakos Mitsotakisin ja EU:n sisäasioiden komissaarin Ylva Johanssonin välillä.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Suuria määriä ihmisiä on siirtynyt Turkin ja EU:n rajoille viime päivinä. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan vahvisti eilen mediatiedot siitä, että Turkki on avannut rajansa pakolaisille.

YK puolestaan vetosi sunnuntaina siihen, että valtiot pidättäytyisivät tarpeettomasta voimankäytöstä rajoilla. YK:n pakolaisjärjestö pyysi, että raja-alue rauhoitettaisiin ja jännitteitä liennytettäisiin.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi