1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poronhoito

Metsähallitus ja paliskunnat etsivät sopua metsien käyttöön

Hakkuita ole tehty Inarissa kolmen paliskunnan alueella useampaan vuoteen paliskuntien vastustuksen takia.

poronhoito
Porot talvisessa metsässä
Puolueeton taho haastattelee kevään aikana metsäpaliskuntia, Saamelaiskäräjiä, Kolttien kyläkokousta ja Metsähallitusta siitä, miten metsätalous ja matkailu valtion mailla voidaan sovittaa yhteen poronhoidon kanssa. Kuvituskuva.YLE / Pia Tuukkanen

Metsähallitus ja saamelaisalueen paliskunnat etsivät sopua metsien käyttöön.

Puolueeton taho haastattelee kevään aikana metsäpaliskuntia, Saamelaiskäräjiä, Kolttien kyläkokousta ja Metsähallitusta siitä, miten metsätalous ja matkailu valtion mailla voidaan sovittaa yhteen poronhoidon kanssa. Niin sanotun konfliktikartoituksen perusteella tahot miettivät, voidaanko asiasta lähteä neuvottelemaan.

Metsähallituksen mukaan sen hakkuita ole tehty Inarissa Muddusjärven, Hammastunturin ja Paatsjoen paliskuntien alueella useampaan vuoteen paliskuntien vastustuksen takia.

Saamelaisten kotiseutualueen luonnonvarasuunnittelu seuraavalle viidelle vuodelle on tarkoitus aloittaa syksyyn mennessä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi