1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talviloma

Koillismaan hiihtokeskukset ovat olleet jopa hiihtoloman äkkilähtökohde – Rukalla koko alkuvuosi aiempaa positiivisempi

Ruskotunturilla rinteet ovat Oulun seudun huonosta lumitilanteesta huolimatta valmiudessa.

talviloma
laskettelijoita Ruskotunturissa Oulussa
Oulun paikallisessa hiihtokeskuksessa Ruskotunturilla lumetus on taannut hyvät lasketteluolot.Marko Väänänen / Yle

Pohjois-Pohjanmaan hiihtokeskuksissa ollaan tyytyväisiä tähän hiihtolomakauteen. Eteläisen Suomen huono lumitilanne on ainakin nyt hyödyttänyt runsaslumisia Koillismaan laskettelukohteita.

Näin on ollut ainakin Kuusamon Rukalla, jossa perinteisestikin käy kotimaan matkailijoita.

– Lyhyellä tähtäimellä se vaikuttaa positiivisesti. Ihmiset haluavat tulla kokemaan talvea, hiihtämään ja laskemaan. Meillä oli tammikuu jo vahvaa kotimaan matkailun kasvua ja helmikuu on jatkunut samanlaisena, Ruka-Kuusamo matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors kertoo.

Pudasjärven uudistuneelle Iso-Syötteelle on tullut nyt myös viime hetkellä matkakohteensa valinneita vierailijoita, kertoo ensimmäistä talvea kohteessa ravintolapalveluita tarjoava Oulu Tours Groupin kehitysjohtaja Anne Mikkola.

– Sekä Kide-hotelliin että ravintolan asiakkaiksi tuli ensikertalaisia. Sellaisia ex tempore -vierailijoita oli paljon. Ihmisiä, jotka olivat tuskastuneet etelän pimeyteen, Mikkola kuvailee kahta ensimmäistä Suomen hiihtolomaviikkoa.

Oulussa lumitilanne on ollut suhteellisen huono tänä talvena, mutta silti varsinkin hiihtolomakauden kaksi viimeistä viikkoa ovat sujuneet myös Oulussa Ruskotunturiksi nimetyssä paikallisessa hiihtokeskuksessa hyvin. Odotuksia on etenkin tälle viikolle, sanoo Ski Oulu Oy:n toimitusjohtaja Kalle Kyhälä.

– Alkuviikko ja siitä eteenpäin näyttää, kuinka kiireinen viikko on tulossa.

Oulussa paikallisen hiihtokeskuksen rinteitä on pystytty pitämään auki koko kauden tykkilumen ansiosta ja keskuksessa iloitaan luonnonlumesta. Tällä viikolla Ruskotunturi on päivittäin auki normaalia pidempään, ja paikan päällä on talvilomatapahtumia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi