1. yle.fi
  2. Uutiset

Savon kielen seura hakee uutta murremestaria

Savon murremestaruus ratkaistaan puhumalla.

Kuopio
Hannakaisa Heikkinen Savon murremestari 2015 -kilpailussa. Vieressä tirehtööri Olavi Rytkönen
Hannakaisa Heikkinen Savon murremestari 2015 -kilpailussa. Vieressä tirehtööri Olavi RytkönenMarkku Malinen / Yle

Savon kielen seura hakee uutta Savon murremestaria vuodelle 2020. Kisa käydään seuran vuosikokouksen yhteydessä Kuopiossa, Pohjois-Savon liiton maakuntasalissa lauantaina 21. maaliskuuta kello 12 alkaen.

Murremestaruus ratkaistaan puhumalla. Kukin osanottaja valmistelee haluamastaan aiheesta kolmen minuutin esityksen, minkä jälkeen tuomaristo asettelee vielä täydentäviä kysymyksiä. Tuomaristoon kuuluvat varapuheenjohtaja Tuula Ollila ja näyttelijä Auli Poutiainen Savon kielen seurasta sekä vuoden 2019 mestari Mikko Kokkonen.

Murremestareita on nimetty vuosittain vuosituhannen vaihteesta lähtien. Savon murremestarit ovat menestyneet Savon kielen seuran mukaan hyvin myös valtakunnan tasolla. Suomen murremestareiksi on viime vuosina valittu muun muassa keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen ja talkkunatehtailija Mikko Kokkonen.

Tänä vuonna SM-kisaa ei järjestetä. Savon murremestari 2020 pääsee kuitenkin mukaan maakunnan joukkueeseen vuoden 2021 valtakunnalliseen kisaan, jota isännöi Savon kielen seura.

Murrekisaan voi ilmoittautua ennakkoon Tuula Ollilalle joko puhelinnumeroon 044 549 9230 tai sähköpostiin pirjotuula.ollila.gmail.com (siirryt toiseen palveluun). Mukaan voi tulla vielä kisapaikallakin. Kisaan voi osallistua vain kolme kertaa.

Lue seuraavaksi