1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasa mukana akkuteollisuuden osaamishankkeessa

ALBATTS-hanke tuo yhteen 20 yritys- ja koulutusorganisaatiota. Mukana on organisaatioita 12 Euroopan maasta. Vaasasta osallistuvat Vamia, Merinova ja Vaasan yliopisto. Vaasa on hankkeessa Suomen ainoa edustaja.

Vaasa
Vamian logo.
Jarkko Heikkinen / Yle

Vaasa on mukana EU:n akkuteollisuuden osaamista kehittävässä projektissa. Vaasan yliopisto, Vamia ja Merinova ovat saaneet yli 600 000 euron rahoituksen osallistumisesta yhteiseurooppalaiseen projektiin, joka tulee teollisuuden ja koululaitosten yhteistyötä liittyen akkujen valmistukseen. Tarkoituksena on kehittää akkualan tarvitseman työvoiman koulutusta ja osaamista alueella.

Hanke toteutetaan vuosina 2020-2024 ja siinä on mukana 20 koulutusorganisaatiota 12 Euroopan maasta. Kokonaisbudjetti on neljä miljoonaa euroa. Vaasa Suomen ainoa edustaja hankkeessa

- Vaasan osalta tavoitteena on parantaa seudun kilpailukykyä ja houkuttavuutta akkutehtaan sijoituspaikkana sekä kehittää valmiutta vastata tulevaisuuden työvoiman tarpeeseen, kuvailee Vamian kansainvälisyyspäällikkö Katarina Sandbacka.

Lue seuraavaksi