1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun raitiotie-esitys eteni kaupunginhallituksessa – reittiä voitava ajaa myös sähköbussilla

Edellytyksenä mahdollisen investointipäätöksen tekemiseen on se, että hanke saa vähintään 30 prosentin rahoituksen valtiolta tai muulta taholta.

Turku
Havainnekuva.
Turun raitiotie havainnekuvassa.Sigge Arkkitehdit

Kaupunginjohtaja Minna Arven esitys Turun raitiotiestä eteni ehkä hieman yllättäen kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina. Esitys tuli käsittelyyn nyt ensimmäistä kertaa. Tyypillisesti laajat asiakokonaisuudet pysyvät pöydällä muutaman kokouksen ajan.

Esitys eteni lähes sellaisenaan (siirryt toiseen palveluun), kuin se oli kaupunginhallitukselle tuotu. Lisäkirjauksena esitykseen lisättiin kohta, jonka mukaan raitiotietä varten suunniteltavat asemakaavat valmistellaan niin, että reittiä voi ajaa myös sähköbussilla.

Käytännössä nyt tehdyssä päätöksessä on kyse siitä, että raitiotiehanketta valmistelemaan perustetaan hankeyhtiö, joka jatkaisi suunnittelua.

Kiskoja ei vielä tällä päätöksellä siis olla rakentamassa, mutta kiskojen suunta ottaa kuitenkin askeleen eteenpäin. Raitiotien reitti kulkee Arven esityksessä Varissuolta Kupittaan tiedepuiston kautta Kauppatorille, siitä matkakeskukselle ja edelleen Linnakaupungista satamaan.

Esitys etenee nyt valtuustoon, eli poliitikot äänestävät esityksestä maaliskuun 16. päivänä.

Tämän hetken arvion mukaan valtuusto voisi tehdä investointipäätöksen raitiotien rakentamisesta vuonna 2024. Edelleen arvion mukaan rakentaminen kestäisi viisi vuotta ja valmista olisi vuonna 2029. Aikataulu kuitenkin varmasti tarkentuu vielä, kun suunnittelu etenee.

Lue lisää:

Kaupunginjohtaja ehdottaa Turun raitiotien suuntaamista satamaan

Lue seuraavaksi