Pilkkiharrastus on Kainuussa vielä voimissaan – hiihtolomalla pilkitään useassa tapahtumassa

Maaliskuussa pääsee halutessaan pilkkimään isoihinkin tapahtumiin Kainuussa.

Kainuussa pääsee pilkkimään isoissa tapahtumissa maaliskuussa. Kuvituskuva. Kuva: Laura Valta / Yle

Kuhmon Syväjärvellä järjestetään tiistaina 3. maaliskuuta Pilkkivapapäivän tapahtuma, jossa perheet pääsevät pilkkimään aivan ilmaiseksi kello 09–15.

Kainuun vapaa-ajankalastajien Matti Kulju arvelee tapahtumaan saapuvan noin sata innokasta pilkkijää narraamaan kirjolohia. Istutettujen lohien lisäksi koukkuun voi Syväjärvestä tarttua särki, hauki tai ahven.

Myös Kajaanin Joutenlammella tapahtuu kun hiihtolomaviikolla järjestettävällä lohileirille saapuu yli 20 innokasta kalastajaa. Joutenlammelle pääsee kalaan myös 7. ja 23. maaliskuuta, kun vapaa-ajankalastajat järjestävät suositut Perhepilkkipäivät.

– Minulla on sellainen kuva, että nuoret tykkää perinteisestä pilkkimisestä ja kalastus muutenkin jaksaa yhä kiinnostaa. Kainuussa on muutamia lapsia, jotka eivät muuta tekisikään kuin pilkkisi, Kulju sanoo.

Kajaanin Iso-Ruuhijärvellä kalastetaan 14. maaliskuuta, kun alueella järjestetään valtakunnallisen Suomi Pilkkii -päivän päätapahtuma.

– Siellä on paljon muutakin ohjelmaa kuin pilkkimistä, ja paikalle odotetaan 400–500 pilkkijää, Matti Kulju sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)