1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lemmikkieläimet

Kajaanin eläinhoitoloissa vilskettä hiihtolomalla – Yrittäjä: "Meillä on sesonki silloin, kun muut ovat lomalla"

Kaneille ja muille jyrsijöille tarkoitettua varsinaista pieneläinhoitolaa ei Kainuusta löydy.

lemmikkieläimet
Kissa Viikin löytöeläintalossa
Ihmisten ollessa lomilla, eläinhoitolat täyttyvät karvakamuista. Kuvituskuvat. Laura Hyyti / Yle

Ihmisten loma-aikaan monet lemmikit viedään eläinhoitolaan hoitoon. Kajaanissa eläinhoitoloissa myydään hiihtolomaviikolle jo eioota.

– Lomaviikolla on luonnollisesti ruuhkaa: Meillä on sesonki silloin, kun muut ovat lomalla, Aisti ja Tunne Oy:n Teija Viljanmaa toteaa.

Kaikkialla tilanne ei ole aivan yhtä ruuhkainen. Esimerkiksi Suomussalmella tai Sotkamossa koiran voi saada vielä hoitoon hiihtolomaviikollekin.

– Meillä on oikeastaan yllättävän hiljaista vielä. Ihmisten käyttäytymistä kun ei voi oikein koskaan ennustaa, Eläinhoitola Man-Manin Jarmo Rautava.

Pienen soittokierroksen jälkeen selvisi, että Kainuussa osa ihmisistä saattaa varata lemmikilleen hoitopaikan jo useita kuukausia etukäteen, mutta joskus hoitopaikkaa etsitään hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

– Jotkut vakioasiakkaat lomailevat aina samaan aikaan vuodesta ja varaavat hoidon jo puolta vuotta etukäteen. Mutta paljon on tullut nyt viime päivinäkin soittoja. Olemme joutuneet sanomaan, että meillä on ihan täyttä, Eläinhotelli Juliuksen Aino Oikarinen kertoo.

Kaneille ja muille jyrsijöille tarkoitettua varsinaista pieneläinhoitolaa ei Kainuusta löydy. Yleensä pieneläinhoitolat ovatkin keskittyneet suurempiin kaupunkeihin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi