Hyppää sisältöön

Nyt se on varmaa: Paimenportin ylikulkusilta uusitaan – valtio maksaa suurimman osan kustannuksista

Kotkan kaupungin osuus sillan korjauskustannuksista on puoli miljoonaa euroa.

Paimenportin ylikulkusilta kunnostetaan, koska valtio ei ole myöntänyt Kotkan toivomalle Hyväntuulentien Paimenportin eritasoliittymälle rahoitusta. Kuva: Jesse Mäntysalo / Yle

Paimenportin ylikulkusilta uusitaan Kotkassa.

Kotkan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina valtion ja Kotkan kaupungin välisen sopimuksen sillan korjaamisesta.

Huonokuntoinen ylikulkusilta joudutaan turvallisuussyistä uusimaan mahdollisimman pian.

Sillan omistavat valtio ja Kotkan kaupunki yhdessä. Sopimuksen mukaan valtio maksaa sillan korjauksen suunnittelun ja kolme neljäsosaa korjauskustannuksista.

Neljänneksen korjauskustannuksista maksaa Kotkan kaupunki. Hankkeen kustannusarvio on noin kaksi miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus on puoli miljoonaa.

Sillan on tarkoitus valmistua keväällä 2021.

Kaupunki haluaa eritasoliittymän

Paimenportin ylikulkusilta kunnostetaan, koska valtio ei ole myöntänyt Kotkan toivomalle Hyväntuulentien Paimenportin eritasoliittymälle rahoitusta. Eritasoliittymän suunnitelma pitää sisällään uuden, eri paikkaan sijoitettavan sillan, joka toteutuessaan korvaisi Paimenportin vanhan ylikulkusillan.

Kotka uskoo edelleen Paimenportin eritasoliittymän toteutumiseen. Kaupungin mukaan eritasoliittymää ei kuitenkaan voida jäädä odottelemaan kunnostamatta vanhaa ylikulkusiltaa.

Eritasoliittymää on toivottu, koska se sujuvoittaisi ambulanssiliikennettä Kymenlaakson keskussairaalalle. Liittymä maksaisi noin 20 miljoonaa euroa.

Nyt korjattava silta aiotaan purkaa, kun Paimenportin eritasoliittymä saadaan toteutettua.

Lue lisää:

.
.