Poliisilla oli yöllä usean partion tehtävä Junailijankujalla Itä-Pasilassa

Operaatiosta ei koitunut sivullisille vaaraa. Kyseessä on mitä ilmeisimmin kahden entuudestaan tutun henkilön keskeinen asia.

Itä-Pasila, Helsinki
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Poliisilla oli usean yksikön operaatio Helsingin Itä-Pasilassa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ampumisen vuoksi. Useamman tunnin kestänyt tehtävä sattui Junailijankadulla yksityisasunnossa, jossa loukkaantui yksi ihminen, kertoo poliisi Twitterissä.

Poliisin mukaan asiasta ei aiheutunut vaaraa sivullisille. Poliisi tutkii tapahtunutta rikosnimikkeellä tapon yritys.

Ampumisen kohteeksi joutunut 49-vuotias mies kertoi tapahtumapaikalla poliisille, että hänen asuntonsa ovikelloa oli soitettu.

– Kun mies oli avannut oven, rappukäytävässä ollut mies oli ampunut häntä kohti ampuma-aseella. Ampumisen jälkeen epäilty tekijä oli poistunut paikalta, kertoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Uhri kuljetettiin sairaalahoitoon, jossa hänellä oli todettu ampumavamma vatsan alueella. Uhrilla ei ole hengenvaaraa. Rikoksesta epäiltyä ei poliisin mukaan ole toistaiseksi tavoitettu.

– Rikoksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa, joten ampumiseen johtaneet syyt, ja muut tapahtuman yksityiskohdat ovat vielä selvityksen alla. Kyseessä on mitä ilmeisimmin kahden entuudestaan tutun henkilön keskeinen asia, joten poliisin arvion mukaan sivulliset eivät ole olleet vaarassa, sanoo Koski.

Poliisi kertoo myös suorittaneensa teknisen tutkinnan tapahtumapaikalla. Tapauksen tutkinta ja tiedotusvastuu siirtyvät tutkinnanjohtajalle.