1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanissa hiihtolatujen ja ulkojäiden kunnon voi tarkistaa reaaliajassa netistä – liikuntapalvelupäällikkö: "Kyllä ihmiset nykyään aika tarkasti sitä seuraa"

Hiihtokelit jatkunevat Kajaanissa vielä ainakin kuukauden verran.

hiihto
Koneella ajettu latu-ura Helsingin Paloheinässä. Talvi, pakkaspäivä ja aurinko paistaa.
Jos latujen kunto mietityttää, voi tilanteen tarkistaa näppärästi netistä. Kuvituskuva. Petri Rinne / Yle

Kajaanin kaupungin sivuilta voi reaaliajassa tarkistaa missä kunnossa kaupungin luistinradat ja hiihtoladut ovat.

– Meillä on jo monta vuotta ollut käytössä karttasovellukseen perustuva järjestelmä, joka näyttää, missä latukoneet ovat käyneet. Samasta sovelluksesta löytyy myös luistelukentät, liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström sanoo.

Nyströmin mukaan ulkoilijat ovat löytäneet karttapalvelun.

– Kyllä ihmiset nykyään aika tarkasti sitä seuraa. Jos aamulla on joku latu ajettu, niin viereinen parkkipaikka on aika nopeasti täynnä, Nyström toteaa.

Reaaliaikainen latutieto auttaa myös siinä tilanteessa, kun kaupunkialueella on kurja keli ja metsäladun kunto mietityttää.

– Metsäolosuhteet on aivan erilaiset. Jos latu on ajettu, niin kyllä se on hyvässä kunnossa, vaikka kaupungissa lumi olisi mustaa.

Nyströmin mukaan Kajaanin luistelukausi päättyy todennäköisesti lähiviikkoina auringon sulattaessa ulkojäät, mutta hiihtokausi jatkunee vielä ainakin kuukauden.

– Hiihtokelien jatko riippuu paljon siitä, miten sataa lunta ja miten yöpakkasia riittää, Aleksi Nyström pohtii.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi