Opetusneuvos Eija Vähälä ja projektikoordinaattori Paola Kontro valittiin Savon Naisiksi

Vuoden Savon Naiset esittäytyvät Kuopion kaupungintalolla pidettävissä juhlissa maanantaina.

kansainvälinen naistenpäivä
Kuopion Zontakerho II valitsi Vuoden Savon Naiseksi opetusneuvos Eija Vähälän ja Vuoden Savon Maahanmuuttajanaiseksi hondurasilaislähtöisen projektikoordinaattori Paola Kontron.
Vuoden Savon Naiseksi on valittu opetusneuvos Eija Vähälä (oikealla) ja Savon Maahanmuuttajanaiseksi projektikoordinaattori Paola Kontron.Matti Myller / Yle, Paola Kontro

Ansioituneita naisia juhlitaan jälleen kansainvälisenä naistenpäivänä.

Kuopion Zontakerho II valitsi Vuoden Savon Naiseksi opetusneuvos Eija Vähälän ja Savon Maahanmuuttajanaiseksi hondurasilaislähtöisen projektikoordinaattori Paola Kontron.

Palkintoperustelujen mukaan Eija Vähälä on muotoilualan pitkäaikainen pioneeri Pohjois-Savossa. Hän on myös aktiivinen vaikuttaja kulttuurin ja politiikan saralla niin Kuopion alueella kuin kansainvälisestikin. Vähälä on paljasjalkainen kuopiolainen.

Kuopiolaisen Paola Kontron palkintoperusteluissa korostetaan hänen laajaa kokemustaan kansainvälisen toiminnan koordinoinnista sekä kansainvälisestä koulutusyhteistyöstä Afrikan ja latinalaisen Amerikan kansanterveyssektorilla.

Hän on perustelujen mukaan muun muassa edistänyt aktiivisesti monikulttuuristen verkostojen syntyä ja toimintaa.

Vuoden Savon Naiset esittäytyvät maanantaina 9. maaliskuuta kello 18–19 Kuopion kaupungintalossa pidettävässä naistenpäivän juhlassa. Tilaisuuden järjestää Kuopion II Zonta-kerho, ja sinne on vapaa pääsy.