Hyppää sisältöön

Ouluun rakennetaan parhaillaan alueen suurinta studiotilaa elokuva- ja videotuotantoja varten

Ruskoon rakentuvassa kuvausstudiossa on tilaa noin 150 neliötä.

Oulussa on tämän talven aikana käynyt kuvauspaikkaetsijöitä. Kuva joulukuulta. Kuva: Marko Pinola / Yle

Oulun seutu ja Pohjois-Suomi kiinnostavat elokuvien ja sarjojen tekijöitä.

Esimerkiksi viime viikolla BBC teki dokumenttia tykkylumesta Pudasjärvellä ja Channel 5 teki reality-ohjelmaa Oulussa. Isoille tuotannoille suurin houkutin Suomessa kuvaamiselle on AV-alan tuotantokannustin, joka on enintään 25 prosentin maksuhyvitys tuotannon kustannuksista. Oulun elokuvakomissiolle tulee kuvauspaikoista kiinnostuneiden tiedusteluja viikoittain ja neuvotteluita käydään koko ajan.

BusinessOulun elokuvatuotantojen asiantuntija Reetta Turulan mukaan elokuvatuotannot on jonkin verran kasvaneet ja tv-tuotannot on kasvaneet suorastaan räjähdysmäisesti koko Suomessa.

– Kaikki synnit- ja Paratiisi-sarjaakin kuvattiin Oulussa. Kasvu on nähtävillä siinä, että paikalliset tekijät, tuotantoyhtiöt uskaltavat yhä enemmän tehdä omia tuotantojaan.

Ouluun rakennetaan parhaillaan alueen suurinta studiotilaa videotuotantoja varten. Tilaa rakennuttaa tuotantopalveluja tarjoava Saha Production, jolla on suunnitelmia tilan käytöstä mediatalojen kanssa. Ruskoon rakentuvassa kuvausstudiossa on tilaa noin 150 neliötä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)