Ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Pohjois-Italiaan – Finnair peruu kaikki lennot Milanoon kuukaudeksi

Ulkoministeriö päivitti Italian matkustustiedotettaan.

koronavirus
Finnairin lentokoneita Helsinki-Vantaan lentokentällä
Ulkoministeriö kehottaa välttämään turhaa matkustamista neljälle Pohjois-Italian alueelle. Arkistokuva.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Ulkoministeriö on korottanut neljä Pohjois-Italian aluetta (siirryt toiseen palveluun) poikkeavan turvallisuustason kategoriaan koronaviruksen vuoksi.

Ministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Emilia-Romagnan, Lombardian, Piemonten ja Veneton alueille.

– Näissä maakunnissa epidemia-alue on tällä hetkellä pahin. On taruntaryppäitä ja kaikkiaan paljon koronavirustapauksia, että emme ainakaan heti tule muuttamaan tuota turvallisuustasoa, toteaa konsuliasioiden yksikön vastuuvirkamies Raimo Pahkasalo ulkoministeriöstä.

– Mitään hälyyttävää siellä ei sinänsä ole, mutta olemme asiassa vähän etupainotteisesia. Jos tilanne pahenee, voi esimerkiksi terveydenhuollossa ja sen saatavuudessa esiintyä ongelmia, Pahkasalo jatkaa.

Muun Italian kohdalla kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta. Normaalioloissa, ilman koronavirusta, siihen ei olisi tarvetta.

Vaikka ulkoministeriö antaa kehotuksen, on päätös matkalle lähdöstä itse matkustajalla.

– Lentoyhtiöt, matkayhtiöt ja tietenkin matkustajat tekevät omat johtopäätöksensä itse. Näillä matkustustiedotteilla pyritään välittämään ajantasaista turvallisuustilannetta kyseisessä maassa.

Finnair peruu Milanon-lentonsa, Aurinkomatkoilla myös reagoitu

Ulkoministeriön matkustustiedotteen muutos julkaistiin tiistaina iltapäivästä. Muutaman tunnin kuluttua, alkuillasta lentoyhtiö Finnair kertoi (siirryt toiseen palveluun) peruvansa kaikki lennot Milanoon ensi viikon maanantaista lähtien kuukaudeksi (9.3.–7.4.). Maanantaihin asti yhtiö lentää Milanoon kerran päivässä kahden lennon sijasta.

Finnairin tiedotteessa kerrotaan, että peruuntuneelle matkalle voi hakea hyvitystä, vaihtoehtoisia lentoja tai siirtoa.

Myös lentoyhtiöt SAS ja Ryanair peruvat lentojaan Italiaan. SAS kertoo peruvansa lentonsa Milanoon, Bolognaan, Torinoon ja Venetsiaan keskiviikosta alkaen maaliskuun 16. päivään saakka. Ryanair peruu jopa 25 prosenttia lennoistaan Italiaan. Ainakin lennot Bergamon ja Lappeenrannan välillä maaliskuun 21. ja 28. päivä on peruttu.

Matkatoimisto Aurinkomatkat puolestaan kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että sen asiakkaat voivat veloituksetta muuttaa tai peruuttaa Bolognan, Milanon ja Venetsian kaupunkilomiaan, jotka osuvat huhtikuulle. Toukokuun osalta yhtiö kertoo tekevänsä päätökset maaliskuun lopussa, jolloin se tarkastaa ulkoministeriön silloisen matkustussuosituksen.

TUIn viestinnästä kerrotaan STT:lle, ettei sillä tällä hetkellä ole Pohjois-Italiaan suuntautuvia matkoja. Yhtiön on tarkoitus viedä asiakkaita Ruotsista Venetsiaan seuraavan kerran huhtikuun lopulla.

Vahvistettuja koronavirustartuntoja Italiassa on 2 000. Niistä suuri osa on todettu maan pohjoisosassa. Uutistoimisto AFP:n mukaan virukseen kuolleita Italiassa on 52.

Lisää aiheesta:

Lentoyhtiö Ryanair peruu jopa 25 prosenttia lennoistaan Italiaan – matkustajat saavat tiedon perutuista lennoista

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta: Koko maailmassa yhteensä yli 90 000 tartuntaa, Suomessa varmistui seitsemäs tapaus

THL luokittelee koko Italian koronaviruksen epidemia-alueeksi

Lähteet: STT

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus