1. yle.fi
  2. Uutiset

Hiihtolatujen kunnostamisessa vaikeuksia Kuopiossa – luistinradoilla tilanne on toinen

Jäälatujen suhteen ongelmana on, että lumi ei kiinnity jäähän, Kuopion kaupungilta kerrotaan.

Kuopio
Jäämaratonin rata-aluetta Kuopion matkustajasatamassa helmikuussa 2020
Kuopion matkustajasataman jääradalle pääsee edelleen luistelemaan. Tämä kuva on otettu 20. helmikuuta.Antti Karhunen / Yle

Kunnollisten hiihtolatujen tekoon ei ole edelleenkään riittävästi lunta, kerrotaan Kuopion kaupungilta. Monissa paikoin ohuen lumikerroksen alla on kaupungin tiedotteen mukaan sula maa, eivätkä ladut ole turvallisia käyttää.

Kuopion taajama-alueella käyttökelpoisia ovat Ylä-Antikkalan ladut ja Puijon ensilumenlatu. Tahkolla on latuja (siirryt toiseen palveluun) hyvässä hiihtokunnossa reilut 31 kilometriä.

Kuopion kaupungilta kerrotaan, että maalatujen pohjia jyrätään parhaillaan Puijolla, Saarijärvellä ja Tervaruukki–Pilppa-alueella. Etelä-Kuopion ladut on ajettu laataksi tampparilla, mutta perinteisen latua ei ole vielä tehty.

Torstaille ennustetaan lumisateen päälle vettä ja leutoa säätä. Kuopion kaupungin mukaan latujen kunnostus aloitetaan uudestaan perjantaina, kun sään pitäisi hieman pakastua. Latutunneleiden lumetus alkaa torstaina, ja valmista on määrä olla viikonloppuun mennessä.

Kuopion kaupunki on parhaillaan tekemässä myös jäälatuja. Kaupungin mukaan ongelmana on, ettei lumi kiinnity jäähän.

– Kelloniemen aallonmurtajalta Kettulanlahteen päin latua ei tehdä – alueella on kaksi isoa railoa, eikä siellä ole kenenkään turvallista liikkua, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kuopion luistinradat ovat sen sijaan edelleen hyvässä kunnossa. Lippumäen tekojäärata on luistelijoiden käytössä. Myös Kuopion matkustajasataman jääradalle pääsee luistelemaan. Sitä hoidetaan kaupungin mukaan pääsääntöisesti päivittäin aamupäivällä niin pitkään kuin se on mahdollista.

Lue seuraavaksi