Hotellisuunnitelmat etenevät Kotkassa – tuoreen selvityksen mukaan Kantasatamaan voisi saada kannattavan hotellin

Seuraavaksi selvitetään, mitä hotellin rakentaminen maksaisi.

Kotkan Kantasatamaan suunnitellaan kaupungin rahoittamaa tapahtumakeskusta, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uutta kampusta, yrityskeskusta ja hotellia. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kotkan Kantasataman hotellisuunnitelmat etenevät.

Tuoreen selvityksen perusteella näyttää siltä, että Kantasatamaan voisi saada kannattavaa hotellitoimintaa. Selvityksen tilasi Kotkan-Haminan seudun kehittämiyhtiö Cursor.

Cursorin matkailujohtaja Kati Paasi kommentoi tuloksia varovaisen myönteisesti.

– Selvitys näyttää positiivista valoa sille, että Kantasataman hotellihanke olisi ehkä mahdollista toteuttaa kannattavasti, hän sanoo.

Selvityksessä tarkasteltiin alueen hotellimarkkinaa ja tutustuttiin vastaaviin esimerkkeihin muualla Suomessa. Lisäksi selvitettiin, miten Kantasatamaan suunniteltu tapahtumakeskus vaikuttaisi hotellin toimintaan. Kotka aikoo rakentaa Kantasatamaan tapahtumakeskuksen, ja hotellia suunnitellaan samaan yhteyteen.

Seuraavaksi Cursor selvittää, kuinka paljon hotellin rakentaminen suunnilleen maksaisi. Ennakkosuunnitelma valmistunee maaliskuun aikana.

– Jos ennakkosuunnitelman valmistuttua näyttää edelleen siltä, että on vihreää valoa, täytyisi lähteä etsimään operaattoria ja investoria hotellille, Kati Paasi kertoo.