1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Maailmanpankki myöntää 12 miljardia dollaria koronaviruksen vastaiseen taisteluun

Myönnetty summa jaetaan avustuksina, lainoina ja matalan koron lainoina.

koronavirus
Maailmanpankin johtaja David Malpass
Maailmanpankin johtajan David Malpassin mukaan on mahdollista, että lisää resursseja tullaan tarvitsemaan koronavirustaisteluun.Ali haider / EPA

Maailmanpankki julkisti tiistaina myöntävänsä yhteensä kahdentoista miljardin dollarin avustuspaketin koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten ja terveydellisten vaikeuksien hoitamiseen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Myönnetty summa jaetaan avustuksina, lainoina ja matalan koron lainoina. Sen tarkoitus on muun muassa auttaa kehittyviä maita tarjoamaan parempaa pääsyä terveydenhuoltoon, vahvistaa koronaviruksen valvontaa ja antaa tukea viruksen aiheuttamiin taloudellisiin iskuihin.

Maailmanpankin johtajan David Malpassin mukaan viruksen suhteen on vielä paljon selvittämättömiä asioita ja paljon enemmän apua saatetaan tarvita.

– Tarkoitus on toimia nopeasti. Siten voidaan paremmin pelastaa ihmisiä. On olemassa näkymiä, joiden mukaan tulemme tarvitsemaan vielä paljon enemmän resursseja. Mukautamme lähestymistapaamme ja resurssejamme tarpeen mukaan, Malpass sanoi.

Hän toivoo valtioiden koordinoivan toimiaan sekä alueellisella että kansainvälisellä tasolla.

Lue lisää:

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta

Lue seuraavaksi