1. yle.fi
  2. Uutiset

Hyrynsalmella on Kainuun huonokuntoisimmat tiet – Kuljetusalan yrittäjä: "Jossain paikoissa on vaarallisestikin urautuneita pätkiä"

Tiestön huono kunto voi rasittaa muun muassa kuljetuskaluston jousitusta ja renkaita.

Kainuu
reikä maantiessä
Tiestössä on paljon puutteita myös Kainuussa. Kuvituskuva. Marko Väänänen / Yle

Väylä-viraston tilastojen mukaan, jopa 20 prosenttia Hyrynsalmen kunnan teistä on kehnossa kunnossa. Seuraavaksi surkeimmat tiet on Ristijärven ja Paltamon alueella. Myös Kajaanissa, Kuhmossa ja Suomussalmella tiestöstä jopa 10 prosenttia on luokiteltu huonokuntoisiksi.

– Ainahan on parantamisen varaa ja jossain paikoissa on vaarallisestikin urautuneita pätkiä. Korjaustarvetta on kyllä paljon, Rahtarit ry:n Kainuun osaston varapuheenjohtaja ja kuljetusalan yrittäjä Jouko Rusanen sanoo.

Tiestön huono kunto rasittaa muun muassa kuljetuskaluston jousitusta ja renkaita, mikä voi tuoda yrityksille lisäkustannuksia.

– Kyllä me näitä väyliä ahkerasti käytetään ja soitellaan aika usein Tienkäyttäjän linjalle esimerkiksi talvikunnossapidosta, Rusanen kertoo.

Hän ei osaa nimetä Kainuusta tiettyä paikkaa, jossa tie olisi erityisen huonossa kunnossa.

– Mitä tuolla olen ympäri Suomea pyörinyt, niin joka paikassa on huonoja pätkiä valtaväylillä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Muokattu: 4.3. klo 7.42. Kajaanissa, Kuhmossa, Suomussalmella vain noin 10% tiestöstä on huonokuntoista. Ei 15% kuten jutussa aiemmin luki.

Lue seuraavaksi