Kouvolassa aletaan järjestää avointa varhaiskasvatusta kirjastossa – varhaiskasvatusyksikön johtaja: ''Menemme sinne, missä perheet jo ovat''

Tarkoituksena on, että toiminnan sisältöä suunnitellaan yhdessä siihen osallistuvien perheiden kanssa.

varhaiskasvatus
Äiti ja lapsi
Avoin varhaiskasvatus kiertää kevään aikana eri puolilla Kouvolaa. KuvituskuvaHenrietta Hassinen / Yle

Kouvolan pääkirjastossa aletaan järjestää avointa varhaiskasvatusta tästä päivästä alkaen.

Varhaiskasvatusta järjestetään kirjastossa keskiviikkoaamupäivisin maalis- ja huhtikuussa.

Toiminta on suunnattu kaikille lapsiperheille. Kokoontumisissa vanhemmat pääsevät tapaamaan toisiaan, ja lapsilla on mahdollisuus leikkiä keskenään.

Tapaamisissa on tarkoitus esimerkiksi keskustella lukemisen tärkeydestä. Tarkoituksena on, että toiminnan sisältöä suunnitellaan yhdessä siihen osallistuvien perheiden kanssa.

Kevään aikana avoin varhaiskasvatus (siirryt toiseen palveluun) kiertää myös muun muassa Niskalan päiväkodissa Kuusankoskella ja Napan koulussa Korialla. Lisäksi perjantaisin avoin varhaiskasvatus kiertää päiväkotibussilla eri puolilla Kouvolaa.

– Kouvolassa on monta taajamaa, joissa avoimella varhaiskasvatuksella ei ole kiinteää toimipistettä. Haluamme tällä tavalla mennä perheiden luokse sinne, missä he jo ovat, varhaiskasvatusyksikön johtaja Jaana Sihvola sanoo.

Avointa varhaiskasvatusta järjestettiin Kouvolan pääkirjastossa myös viime vuoden keväällä. Tapaamisissa kävi Sihvolan mukaan 5-20 perhettä kerrallaan. Kokemukset olivat hyviä.

– Tapaamiset olivat hyvin mielekkäitä sekä asiakkaille että meille. Nyt avautui uusi mahdollisuus kokeilla tätä yhteistyötä. Kirjasto otti meidät avosylin vastaan, Sihvola kertoo.

Avointa varhaiskasvatusta järjestetään Kouvolan pääkirjaston lastenosastolla keskiviikkoaamupäivisin 4.3.2020-18.3.2020 ja 1.4.2020-29.4.2020.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus