1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tappouhkaus

Mies uhkasi tappaa naisen ja väitti Facebookissa saaneensa tältä tippurin – tuomittiin sakkoihin

Mies joutuu myös maksamaan naiselle korvauksia kärsimyksestä 1850 euroa.

Tappouhkaus
Facebook på en smarttelefonskärm.
Miehen valitus ei menestynyt hovioikeudessa. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.Mostphotos

Lappilainen mies on tuomittu sakkoihin laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta. 42-vuotias mies oli uhannut muun muassa tappaa naisen, koska tämä oli tanssinut toisen miehen kanssa ravintolassa. Hän oli lähettänyt väkivaltaisia uhkauksia myös tekstiviesteillä. Lisäksi mies oli kirjoittanut Facebookiin saaneensa naiselta tippurin. Naisen nimi osoitteineen oli Facebook-päivityksessä.

Oikeuden pöytäkirjoista ei käy ilmi, olivatko mies ja nainen parisuhteessa tapahtuma-aikaan.

Mies kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Hän kertoi tekstiviestien johtuneen tunnetilasta ja piti niitä humalaisen puheina. Oikeudessa hänelle ei myöskään "tullut mieleen" tappouhkauksen lausuminen pubissa.

Nainen kertoi oikeudessa, että hänellä ei ole sukupuolitautia. Syytetty toimitti oikeudelle epikriisit, joissa kävi ilmi, ettei hänelläkään ole tippuria. Lapin käräjäoikeus totesi, että miehen esittämä väite naisen tartuttamasta sukupuolitaudista oli siis ollut valheellinen.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 50 päiväsakkoon. Maksettavaa tuli 300 euroa. Lisäksi mies velvoitettiin korvaamaan syytetylle aiheuttamastaan kärsimyksestä 1850 euroa sekä tämän oikeudenkäyntikuluja vajaalla 1800 eurolla.

Mies valitti Rovaniemen hovioikeuteen. Hän vaati syytteiden ja niihin perustuvien korvausvaatimusten hylkäämistä. Lisäksi hän muun muassa vaati, että hovioikeus myöntää hänelle luvan hankkia naista koskevia terveystietoja, jotta hän saisi selville, oliko tällä ollut sukupuolitauti kyseisenä aikana.

Hovioikeus hylkäsi vaatimuksen naisen terveystietojen saamiseksi. Hovioikeus ei myöskään myöntänyt asialle jatkokäsittelylupaa, joten käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi.

Oikeudessa käsitellyt tapahtumat tapahtuivat syksyn 2017 ja alkuvuoden 2018 välisenä aikana.

Muutettu 4.3. klo 16.36 Poistettu jutusta tapausta yksilöiviä tietoja.

Lue seuraavaksi